Labklājības ministrijas valsts sekretāram piedāvā vietu Stradiņu vadībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Labklājības ministrijas valsts sekretāram Ringoldam Beinarovičam, kurš šonedēļ iesniedza atlūgumu, piedāvāta vieta Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas valdē, ziņo Latvijas televīzijas raidījums «De facto». Beinarovičs gan šo piedāvājumu nedomājot pieņemt.

Jau ilgāku laiku Stradiņa slimnīcas valde strādā nepilnā sastāvā. Pērn no desmitiem pretendentu atlasīja dažus, bet izvēlētais uzvarētājs no piedāvājuma vadīt slimnīcu atteicās. Par priekšsēdētāju apstiprināja līdzšinējo valdes locekli Māri Dzenīti. Otrs valdes loceklis ir Raimonds Bricis. Jau kopš aizvadītās vasaras vidus slimnīcas valdē ir viena vakance.

Par šīs slimnīcas vadības nākotni precīzas atbildes gan izpaliek. Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš saka: «tas ir atkarīgs no ļoti daudziem apstākļiem, kādā veidā mums ar Stradiņa slimnīcu izveidosies dialogs par šā gada budžeta izveidošanu, un tad mēs arī skatīsimies vai mēs ar esošiem cilvēkiem varēsim turpināt darbu.»

Muciņš apliecināja, ka viņš vakanto amatu piedāvājis Ringoldam Beinarovičam. Viņš šonedēļ iesniedza atlūgumu, paziņojot, ka ir laiks pieņemt jaunus izaicinājumus un ka pagājušā gada nogalē ir saņemti vairāki darba piedāvājumi.

Muciņš apliecina, ka Beinaroviču ir runājis un uz pārrunām aicinās vēlreiz: «tas bija pērn rudenī, tas ir pārrunāts. Šobrīd šī aiziešana, tā ir izraisījusi manī interesi, esmu nodomājis arī tikties ar Beinaroviču un pārrunāt šos te jautājumus.»

Vakantā Stradiņu valdes locekļa atbildības jomas būtu iepirkumi, personāla atlase un slimnīcas attīstības jautājumi. Slimnīcai šobrīd iezīmētas visai grandiozas attīstības vīzijas, būvējot jaunu ēku, kuras izmaksas lēstas ap 100 miljoniem latu.

Veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) «De facto» saka, ka neko jaunu par Stradiņu slimnīcas valdi nevar pateikt. Beinarovičs atsakās «De facto» sniegt interviju par nākotnes nodomiem. Tomēr caur preses sekretāri lūdz pateikt, ka ar veselības nozari nākotni nesaistīšot.

Circenei gan ir iemesls būt pretimnākošai pret Beinaroviču. Drīzi pēc šīs valdības apstiprināšanas, 2.novembrī Beinarovičs savā birojā kā vecāko eksperti pieņēma darbā Circenes meitu, Agnesi Mercalovu. Viņa tobrīd bijusi bez darba, bet iepriekš vadījusi Tehnisko palīglīdzekļu centru, kā arī bijusi ierēdne Labklājības ministrijā.

Circene noraida jebkādu kopsakarību esamību, uzsverot, ka viņas meita ir labklājības nozares speciāliste. «Tam nav nekāda ne sakara, ne saistību, es šos cilvēkus nepazīstu.»

Beinarovičs pa karjeras kāpnēm uzkāpis laikā, kad Labklājības sfēru pārzināja Zaļo un zemnieku savienība. Ar partiju tieši viņš nav bijis saistīts. Viņš agrāk vadīja Nodarbinātības valsts aģentūru, bet pēc tam kļuva par Labklājības ministrijas valsts sekretāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu