Valdība Latvijas Radio vajadzībām atvēl papildu Ls 372 889 (53)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Valdība nolēma jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu LR, lai segtu apraides izmaksu parādus, izskatīt, sagatavojot priekšlikumu grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2009.gadam", vienlaikus par attiecīgu finansējuma apmēru paredzot uzdevumu LR ieskaitīt valsts pamatbudžeta ieņēmumos papildu maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu.

Nolemts, sagatavojot priekšlikumus grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2009.gadam", izskatīt iespēju LR sniegt valsts galvojumu kredīta saistībām finanšu sistēmas stabilizācijas pasākumu īstenošanai.

Kā iepriekš žurnālistiem sacīja LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts, LR darbības nodrošināšanai bez parādu saistībām, kas ir gandrīz 750 000 latu, šogad nepieciešami 1,2 līdz 1,6 miljoni latu.

Ja valdība piešķirs LR 1,2 miljonus latu, daļai LR kanālu tikts samazināta programmu apraide, bet "Radio Naba" varētu neskanēt vispār, savukārt, ja valdība akceptēs 1,6 miljonu latu piešķiršanu LR, tad skanēs visi LR kanāli visā Latvijā.

Jau ziņots, ka LR atvēris arī ziedojumu kontu un tālruni, kas sāka darboties šodien plkst.10. LR ziedojumu konts LV07UNLA0050012990771 ir atvērts "SEB bankā", un ziedojumu var ieskaitīt kontā ar maksājuma norādi - VBS "Latvijas Radio" sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai.

Ziedotājs var norādīt radošo struktūrvienību, kurai vēlas naudu ziedot. Naudu var ziedot LR1, LR2, LR3, LR4, LR 5 jeb "Radio Naba", kā arī Latvijas Radio korim vai Radioteātrim.

Zvanot pa ziedojumu tālruni 90 006 786, iespējams ziedot vienu latu sabiedriskā pakalpojuma nodrošināšanai.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu