Centrālā vēlēšanu komisija turpina gatavoties referendumam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālā vēlēšanu komisija turpina gatavoties referendumam, lai arī Satversmes tiesa jau šonedēļ varētu izlemt par tā apturēšanu, ziņo Latvijas radio.

Biļeteni jānogādā ārvalstīs

CVK sekretārs Kārlis Kamradzis Latvijas Radio pastāstīja, ka kopumā jāizgatavo 1 800 000 biļetenu un kavēties vairs nav iespējams, jo biļeteni jānogādā ārzemēs, tajā skaitā arī Afganistānā, kur dien mūsu karavīri.

Savukārt Satversmes tiesā vēl nevarēja precīzi pateikt, kad kolēģija varētu izskatīt Saeimas deputātu iesniegumu, taču, tā kā jautājums esot jūtīgs, kavēšanās nenotikšot.

Varētu drukāt bez konkrēta datuma

Latvijas radio rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka CVK biļetenus varētu drukāt bez konkrēta datuma.

Tiesā apstrīd referenduma statusu

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Satversmes tiesā tika iesniegts Saeimas deputātu pieteikums, kurā apstrīdēts referendums par krievu valodas statusu. Deputāti lūguši arī piemērot pagaidu noregulējumu un apturēt 18.februārī plānotā referenduma norisi. ST priekšsēdētājs Gunārs Kūtris pieteikumu nodevis tiesnešu kolēģijai.

Kā ziņots, paredzēts, ka februāra vidū notiks tautas nobalsošana par grozījumiem Satversmē, kas paredz mainīt krievu valodas statusu. Referendumā Satversmes grozījumi tiks pieņemti, ja par tiem nobalsos vairāk nekā puse balsstiesīgo vēlētāju, kuru skaits 11.Saeimas vēlēšanās bija 1 543 786, tātad par otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai referendumā būs jānobalso vismaz 771 893 vēlētājiem.

Apjaušot referenduma nenovēršamo norisi, latviešu elektorātu pārstāvošās partijas ir sākušas meklēt atbildīgos, kuriem jau laikus esot vajadzējis nepieļaut jautājuma par krievu valodu nonākšanu līdz referendumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu