Dziedātāja Marina Rebeka: «Meita ir mana opera!»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Talantīgā operdziedātāja Marina Rebeka, kura šo svētdien, 15.janvārī, dziedās Rīgā, Lielajā ģildē, neslēpj - meitiņas Katrīnas piedzimšana ir svarīgākais notikums viņas dzīvē.

Katrīna pasaulē nāca pagājušā gada 12.martā un, kā stāsta Marina, esot īsta savu vecāku (viņas tētis ir Marinas dzīvesbiedrs, ukraiņu tenors Dmitrijs Popovs) meita. «Grūti pateikt, kurā Katrīna atsitusies vairāk - manī vai Dmitrijā. Draugi uzskata, ka viņa ir līdzīga mums abiem. Runājot par Katrīnas raksturu - nu, tāds viņai ir pavisam noteikti!» dziedātāja smejas un atminas laiku, kad meitiņa bija tikko piedzimusi.

«Viņa bija ļoti aktīva! Tobrīd pat nebija runas par gulēšanu, tādēļ nemaz daudz viņai tobrīd nedziedāju.»
Foto: TVNET

Meita jau arī paguvusi novērtēt mammas dziedātprasmi. «Pirms «Dona Žuana» mums ar skatuves partneri Ramonu Vargasu vajadzēja izmēģināt ļoti nejauku duetu visai augstā tastatūrā. To dzirdēja arī Katrīna, kuru Dmitrijs bija atvedis pie manis pabarot, noklausījās un kaut ko piekrītošu nolallināja.

Sapratu, ka mana dziedāšana ir akceptēta un meitai patīk,»

atminas Rebeka, kura labprāt meitiņai dziedot arī visdažādākās šūpuļdziesmas.

Foto: TVNET

Atbildot uz jautājumu, kādu viņa iztēlojas meitiņas nākotni, dziedātāja atteic, ka pazīst operdziedātājus, kuri saviem bērniem arī novēl skatuves mākslinieka likteni. «Es gan domāju, ka Katrīna pati varēs izvēlēties, kas viņa grib būt - arhitekte, aktrise, kaut vai sekretāre. Galvenais, lai viņa justos laimīga!» dziedātāja strikti teic.

«Zinu, ka ir sievietes, kuras baidās no dzemdībām, un daudzas dziedātājas baidās, ka pēc bērna piedzimšanas viņām mainīsies balss tembrs. Man bail nebija itin nemaz, un

es šo gaidīšanas laiku atceros ar prieku, jo tad tiešām sevi izjutu kā sievieti,

un - kā manī dzirksteļoja hormoni!» Marina smejas un stāsta, ka līdz meitas piedzimšanai bijis milzums koncertu un izrāžu, taču ik brīdi sevī izjutusi tukšumu, jo kaut kā pietrūcis.

«Man šķiet, ka bērniņa laišana pasaulē ir ikvienas sievietes sapņu piepildījums. Un pavisam noteikti varu apgalvot, ka meitas Katrīnas piedzimšana ir manas dzīves skaistākais brīdis. Viņa ir manas dzīves opera!» uzsver Marina Rebeka, piebilstot - ja Dievs dos, tad kādreiz pavisam noteikti Katrīna tiks pie brālīša vai māsiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu