Daugavpils lidosta saņēmusi lidaparātus (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmums “Daugavpils lidosta” saņēmis pirmos lidaparātus. Latvijas Aizsardzības ministrijas bilancē bija trīs lidmašīnas – divas AN-2 un viena “Wilga 35A”. Vispirms ministrija tehniku piedāvāja rajonu padomēm, taču tās atteicās, jo nav atbilstošas materiāli tehniskās bāzes, t.i. – nav jēgas pieņemt šādu dāvanu.

22. janvārī Daugavpils domes finanšu komitejas sēdē tika uzskatīts jautājums par triju lidmašīnu iekļaušanu firmas “Daugavpils lidosta” pamatkapitālā. Pašlaik Daugavpils aviācijas parks atrodas Grīvas lidlaukā. Turklāt līdz turienei spēja aizlidot tikai viena AN-2 lidmašīna, bet divas turp nogādāja ar autotransportu. Taču arī “kukuruzņiks”, kurš līdz lidlaukam tika pats ar saviem spārniem, pacelties gaisā vairs nespēj.

Sākumā izskanēja priekšlikums lidmašīnas nodot metāllūžņos, taču vēlāk nolēma tās saglabāt un pieņemt. Domē uzskata, ka, piemēram, AN-2 pēc kapitālā remonta varētu izmantot viesu vizināšanai, lai viņi uz Daugavpili varētu paskatīties no putna lidojuma. Lidmašīnu plānots ne tikai izremontēt, bet arī uzstādīt jaunus sēdekļus, jo pašreizējie sēdekļi nav īpaši ērti. Pārējās divas lidmašīnas, kuras vairs nav remontējamas, piedāvā izmantot kā eksponātus Lociku lidlaukā.

AN-2 ir viegla transporta lidmašīna (divplāksnis), kura, atkarībā no modifikācijas, var attīstīt ātrumu no 150 līdz 190 km/h, maksimālais lidojuma augstums – 4500 m, maksimālais lidojuma attālums – līdz 990 km. “Wilga 35A” ir Polijā ražots vienplāksnis, maksimālais ātrums – 241 km/h, lidojuma augstums – 4000 m, attālums – 680 km.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu