Notiks 1991.gada janvāra barikāžu piemiņas pasākums "Durvis uz mājām"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 20. janvārī plkst.18 Liepājas muzeja nodaļā „Liepāja okupāciju režīmos” notiks 1991.gada janvāra barikāžu piemiņas pasākums „Durvis uz mājām”. „Durvis uz mājām” - tā sauc arī Gunta Kalmes grāmatu, kuras lasījumus varēsim klausīties paša autora un aktiera Jāņa Reiņa izpildījumā. Tas ir gara apdvests darbs, emocionāla mācību grāmata Latvijas 20.gs. vēsturē.

Grāmata lieti noderēs ikvienam Latvijas vēstures interesentam, jo īpaši tiem jauniešiem un pieaugušajiem, kuri, par spīti dažām šodienas reālijām, grib mīlēt Latvijas zemi un Latvijas valsti.

Guntis Kalme šajā grāmatā atklāj sevi kā pārliecināts Latvijas valsts patriots un labs šīs valsts curriculum vitae zinātājs, kā Latvijas pilsoņu mācītājs šodien un rīt. Autors dziļi ielūkojies latviešu tautas garā un ir uzrakstījis dvēseli saviļņojošas rindas. Tā ir mācītāja un vienlaikus vēsturnieka saruna ar savu tautu.

Pasakumu kuplinās vīru koris „Dziedonis” un aktieris Jānis Dreiblats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu