Doma laukumā iedegs barikāžu aizstāvju piemiņas ugunskuru (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Doma laukumā par godu barikāžu aizstāvjiem šodien plkst.10 tiks iedegts piemiņas ugunskurs, informēja Rīgas pašvaldība.

Otrajos Meža kapos plkst.12 tiks nolikti ziedi, bet plkst.14 notiks ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā. Minētajos pasākumos piedalīsies vairāk nekā 120 Rīgas novada jaunsargi.

Tanī pašā laikā Kara muzejā notiks barikāžu štābu priekšnieku un barikāžu aizstāvju-medicīnas darbinieku pieņemšana. Šīs dienas laikā īpašā autobusā Doma laukumā no plkst.11 līdz 19 būs atvērta 1991.gada muzeja ceļojošā izstāde.

Kā ziņots, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību barikāžu piemiņas pasākumu laikā, kuros piedalās augstas valsts amatpersonas, ir izstrādāts darba plāns, pēc kura policija rūpēsies par sabiedrisko drošību un kārtību.

Kā norādīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Sintija Virse, nevar izslēgt iespēju, ka var tikt mēģināts rīkot jaunas nekārtības, un policija, sadarbojoties ar citiem dienestiem, ir apņēmības pilna nodrošināt sabiedrisko drošību un kārtību iespējamu masu nekārtību gadījumā, bez iepriekš izteikta brīdinājuma lietot visus tās rīcībā esošos speciālos līdzekļus, tādējādi novēršot iespējamo apdraudējumu cilvēku dzīvībai, veselībai un drošībai.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava atzīmēja, ka joprojām policija Rīgā strādā pastiprinātā režīmā.

Papildus policija brīdina, ka par pretlikumīgām darbībām, saistītām ar aktīvu piedalīšanos masu nekārtībās, ir paredzēta kriminālatbildība, kas noteikta Krimināllikuma 225.panta 2.daļā un kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem.

Policija aicina vecākus un pedagogus atturēt nepilngadīgos bērnus un skolēnus no dalības pretlikumīgajās darbībās, izskaidrojot šo darbību negatīvās sekas, bīstamību un atbildību. Tāpat Valsts policija vēlreiz vēlas atgādināt tirgotājiem nepārdot alkoholu nepilngadīgām personām, jo lielākā daļa nepilngadīgo izdarīto pārkāpumu tiek veikta alkohola reibumā.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu