Vīnē prezentēts Pagani Zonda R (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itāļu kompānija Pagani pagājušonedēļ Vīnē publikai atklāja savu jaunāko supermašīnu - modeli Zonda R. Lai arī vizuāli auto ir ļoti līdzīgs priekšgājējam Zonda F, Pagani uzsver, ka tikai 10% detaļu abiem auto ir kopīgas.

Zonda R uzskatāms par sacīkšu auto, jo to nav ļauts izmantot ikdienas satiksmē uz koplietošanas ceļiem. Zonda R ir pilnībā no oglekļa šķiedras izgatavota virsbūve ar aerodinamikas elementiem, kas palielina piespiedošo spēku, alumīnija piekare, kā arī 6 litru V12 motoru no sacīkšu automobiļa Mercedes-Benz CLK GTR.

Dzinējs, kurš strādā pārī ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, attīsta 750 zirgspēkus un 710 ņūtonmetru griezes momentu. No nulles līdz 100 kilometriem stundā Pagani Zonda R tādējādi spēj paātrināties 3,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums esot tuvu 400 kilometriem stundā.

Salīdzinot ar Zonda F, jaunais auto ir krietni lielāks. No ielas modeļa Zonda R atšķiras faktiski visos parametros. Speciālajam modelim riteņu bāze ir par 47,5 mm garāka, šķērsbāze palielināta par 50 mm, bet kopējais garums - par 389 mm lielāks.

Kopumā itāļu kompānija plāno uzbūvēt 10 Zonda R eksemplārus, no kuriem katrs maksās 1,4 miljonus eiro.

Tāpat var atzīmēt, ka itāļi šobrīd gatavo Zonda R ielas versiju. Tai dots nosaukums Pagani Zonda Cinque, un auto raksturojumā teikts, ka tas būšot mākslas darbs ar 350 km/h maksimālo ātrumu. Zonda Cinque paredzēts iebūvēt motoru ar 678 zirgspēkiem, un, tā kā auto sver tikai 1210 kilogramus, paātrinājums sanāk visai iespaidīgs - 100 km/h Zonda Cinque spēj sasniegt 3,4 sekundēs.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu