Saeimas komisija spriedīs par deputāta mandāta atjaunošanu Oskaram Kastēnam (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 13.janvārī, plāno sagatavot lēmuma projektu par 9.Saeimas deputāta mandāta atjaunošanu Oskaram Kastēnam (LPP/LC), TVNET informēja Saeimas Preses dienestā.

Bijušais īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās O.Kastēns atgriezīsies Saeimā, jo darbu beidz viņa vadītais sekretariāts, kas no šā gada 1.janvāra pievienots Bērnu un ģimenes lietu ministrijai.

Līdz ar to deputāta mandātu zaudēs Jānis Šmits (LPP/LC), kurš 9.Saeimā iestājās uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas un partijas Latvijas Ceļš kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētais deputāts O.Kastēns pildīja īpašu uzdevumu ministra pienākumus.

J.Šmits kopš 2006.gada 20.novembra vada Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju. Tāpat viņš darbojas Saeimas Eiropas lietu komisijā, vairākās apakškomisijās un deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem, kā arī pārstāv Latviju NATO Parlamentārajā Asamblejā.

O.Kastēns bija ievēlēts arī 8.Saeimā, kur vadīja Saeimas Eiropas lietu komisiju, ka arī strādāja Saeimas Ārlietu komisijā un Veselības aizsardzības apakškomisijā. O.Kastēns bija arī Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas un vairāku parlamentārās sadarbības grupu sastāvā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu