Nākamnedēļ notiks plaši barikāžu atceres pasākumi (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ sāksies 1991.gada janvāra barikāžu atceres pasākumi, pastāstīja 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Renārs Zaļais.

Pasākumus 13.janvārī ievadīs atceres ugunskurs, kas plkst.18 tiks iekurts Zaķusalā. Bet 15.janvārī plkst.16 Rīgas Domā tiks atklāta Ilgvara Gradovska foto izstāde "Klātbūtne".

No 13.janvāra līdz 16.janvārim katru dienu no plkst.12 līdz 16 Kara muzejā tiks demonstrētas dokumentālās videofilmas "Dūmu deja debesīs", "Baltie zvani", "Uzvarai nolemtie", "Kurš pavēlēja šāvējiem?" un "Pēc uzbrukuma Iekšlietu ministrijai". Dokumentālās filmas Kara muzejā tiks demonstrētas arī 17.janvārī un 18.janvārī no plkst.10 līdz 17, 19.janvārī no plkst.12 līdz 16 un 20.janvārī no plkst.10 līdz 15.

16.janvārī plkst.16 notiks atceres pasākums pie Vecmīlgrāvja tilta. Tajā pašā laikā notiks arī atceres pasākums Jēkabpilī, kur Tautas namā tiks demonstrēta filma "Mūsu barikāžu laiks", bet pie Tautas nama tiks kurts atmiņu ugunskurs.

17.janvārī 1991.gada barikāžu muzejā tiks demonstrētas dokumentālās filmas: plkst.11.30 - "Baltie zvani" un "Kurš pavēlēja šāvējiem", bet plkst.13.30 - filmas "Uzvarai nolemtie", "Mūsu barikāžu laiks" un "Sportisti uz barikādēm".

19.janvārī plkst.12 Mārupes kapos pie pieminekļa brīvības cīnītājiem notiks Robertam Mūrniekam veltīts atceres brīdis, bet plkst.19 - atceres pasākums Stopiņu novadā pie barikāžu dalībniekiem veltītā piemiņas akmens.

Visplašākā pasākumu programma gaidāma 20.janvārī. Plkst.10 Doma laukumā tiks iedegts piemiņas ugunskurs, bet plkst.12 Otrajos Meža kapos tiks nolikti ziedi.

Plkst.14 notiks ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā, bet plkst.16 pie Saeimas tiks iekurts piemiņas ugunskurs barikāžu dalībniekiem. Tajā pašā laikā Kara muzejā notiks barikāžu štābu priekšnieku un barikāžu aizstāvju-medicīnas darbinieku pieņemšana.

20.janvārī īpašā autobusā Doma laukumā no plkst.11 līdz 19 būs atvērta 1991.gada muzeja ceļojošā izstāde.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu