Notiks aizlūgums un koncerts atbalstam cīņā pret vēzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.19, atzīmējot Pasaules pretvēža dienu, Rīgas Doma baznīcā notiks aizlūgums un koncerts "Kopā pret vēzi!", kurā piedalīsies vairāki Latvijas mūziķi, informēja Rīgas Austrumu slimnīcas Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Krista Kalniņa.

Mūziķi koncertā paudīs savu atbalstu cīņai pret vēzi un aicinās sabiedrību pievērst lielāku uzmanību veselīgam dzīvesveidam un savlaicīgām veselības pārbaudēm.

Latvijas Onkoloģijas centra vadītājs Viesturs Krūmiņš uzsver, ka aizlūgums un koncerts ir iespēja ikvienam būt vienotam Pasaules pretvēža dienā un izteikt savu atbalstu tiem, kuri ir saskārušies ar šo smago diagnozi.

"Tas ir aicinājums visiem Latvijas iedzīvotājiem pievērst lielāku vērību savai un it īpaši savu bērnu veselībai un nebaidīties savlaicīgi vērsties pie ārstiem pēc palīdzības, jo tikai tādā veidā mēs varam uzveikt šo slimību. No vēža nav jābaidās - vēzis ir jāārstē," sacīja Krūmiņš.

Pasākumā piedalīsies Rīgas Doma baznīcas dekāns Elijs Godiņš, ērģelniece Ilze Reine, Slokas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Zvanu ansamblis Jura Lubēja vadībā, Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Lūsēns, operdziedātāja Kristīne Gailīte, Gunārs Kalniņš ar gospeļu kori "GG Choir" un stīgu orķestri.

Pasākums ir bezmaksas un domāts visiem, kuri grib apliecināt savu atbalstu cīņā pret vēzi.

Muktupāvels norāda, ka šis koncerts ir aicinājums sabiedrībai būt vienotai. "Nevienam nevajadzētu cīnīties ar vēzi vienatnē, un sabiedrības pienākums ir censties saprast un atbalstīt ne tikai pašus slimniekus, bet arī viņu ģimenes locekļus, draugus un paziņas. Es vienmēr cenšos atbalstīt šādus pasākumus, jo uzskatu, ka tie ir ļoti nozīmīgi sabiedrībai," sacīja mūziķis.

Katru gadu Pasaules pretvēža apvienība 4.februārī atzīmē Pasaules pretvēža dienu. Tās mērķis ir pievērst pasaules uzmanību cilvēkiem, kuri ir saskārušies ar vēzi, veicināt sapratni par risinājumiem, kuri pastāv vēža ārstēšanā, pārvērst šīs zināšanas reālā darbībā un stimulēt gan kolektīvo onkoloģisko modrību, gan individuālo atbildību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu