Dzeltenāk par dzeltenu! (37)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas ir labāks – jauns standartauto vai vecāks, bet modificēts pēc īpašnieka vēlmēm? Katram ir sava atbilde uz šo jautājumu... Bet cik tomēr labi, ka ir cilvēki, kam patīk otrā atbilde, kas nozīmē, ka ielās parādās brīnumi, kurus visi pavada ar ieplestām acīm un pārsteigumā pavērtām mutēm... Šī koši dzeltenā Seat Ibiza pieder tādam īpašniekam, kurš negribēja būt tāds kā visi.

Viss sākās ar to, ka Aļģis no Pluņģes (neliela pilsēta Lietuvā) ieraudzīja vienu no V&G Car Styling darbiem – un viņš nevarēja atteikties no iespējas izveidot ko līdzīgu no savas ‘98 Ibizas. Pirmie dizaina varianti izskatījās pēc tradicionāla lietuviešu stailinga – ar draudošu bodikitu, paplašinātām arkām un nereāla izmēra riteņiem... Bet Aļģis izlēma, ka tik radikāls risinājums būs mazliet par traku, tāpēc projekta plāns tika pārstrādāts pēc īpašnieka vēlmēm, bet tas nemaz nenozīmēja, ka pēc pārbūves viņam piederēs kaut kas banāls un prasts...

Četri pārbūves mēneši – un no darbnīcas izbrauca auto, par kuru īpašnieks droši varēja apgalvot, ka tāds ir tikai viņam. Vienīgajā eksemplārā izstrādāts bodikits pilnīgi modernizēja ārējo izskatu – apmēram tā varētu izskatīties Ibiza Cupra koncepts 1998. gadā! Priekšējais bampers pagarina virsbūves līnijas. Lai arī tas beigās izdevās nedaudz garāks nekā prasītos – tā ir galvenā detaļa, kas liek skatīties uz šo auto vēl un vēl, katru reizi atrodot ko jaunu! Bampera centrā – atvere, kas pēc formas ļoti atgādina mūsdienu Seat un paslēpj Ibizas īsto vecumu. Seat emblēmas vietā – V&G logotips. Bampera sānos – vēl divas atveres, kas piedod auto trūkstošo agresivitāti un palīdz bremžu ventilēšanā (starp citu, par bremzēm ir padomāts: priekšējās – perforētie diski un sporta uzlikas). Skatoties tālāk, acis piesaista sliekšņi, kas izskatās kā speciāli gatavoti rūpnīcā šim modelim. Arī ar aizmuguri viss ir kārtībā – sākot ar bamperu ar diviem lieliem izpūtēja uzgaļiem un beidzot ar spoileri uz bagāžnieka vāka.

Krāsu izvēlējās koši dzeltenu – pēc meistaru teiktā, “dzeltenāko, kādu mēs varējām dabūt”. Jumts, aizmugurējās durvis un daļa no haubes tika pārkrāsoti melnā krāsā, lai pievērstu uzmanību ne tikai bamperiem, bet arī haubei, kas arī tika rūpīgi pārveidota vienā stilā ar pārējo bodikitu. Alternatīvo optiku īpašnieks bija iepircis jau pirms pārbūves, tā nekādi negribēja iesēsties savā vietā (kā tas mēdz būt ar daudzām tūninga lietām), bet meistaru prasme un pieredze darīja savu, un, lai arī kādam šāda veida optika var nepatikt – par to, cik kvalitatīvi tā ieinstalēta, negatīvu runu nevar būt. Nepalika Ibiza arī bez atpakaļskata karbona spoguļiem, kas ir raksturīgi V&G projektiem. Standarta degvieltvertnes vāciņa vietā – Sparco izstrādājums, bet pagriezienrādītāji uz spārniem ir no BMW Z3 – tie visi ir sīkumi, bet tieši no sīkumiem arī radās kopējais iespaids!

Jūs prasīsiet – „kas tam lācītim vēderā”, ja jau tik izaicinoši izskatās ārpusē? Ja mēs paskatītos zem haubes – varētu ieraudzīt 1,9 turbodīzeli ar mainītu vadības bloku, kas palielināja jaudu par 30 ZS. No pirmā skatiena – nav nekas īpašs, bet šādi dīzeļi ir ļoti ērti pilsētas braukšanā sava darba diapazona īpašību dēļ un pārsteidz ne vienu vien benzīnauto īpašnieku... Runājot par salonu – Ibiza drīz atkal būs ciemos Kauņā, kur notiks jaudīgas un kvalitatīvas audiosistēmas ieinstalēšana un salona pilnā pārbūve, tā ka šī auto pārvērtības redzēsim vēlreiz – ja ne Forsāžas lapās, tad kādā no izstādēm – noteikti!

Seat Ibiza 1.9 TDI Individuāli izgatavots dzinēja vadības čips, +30 ZS Perforētie bremžu diski, sporta bremžu uzlikas priekšā

Eksterjers: - Individuāli izgatavots bodikits - Pārkrāsošana divās krāsās - Diski BSA R17 ar riepām Sumitomo 205/40 - Izpūtējs, izpūtēja uzgalis - Optika priekšā un aizmugurē - Pagriezienrādītaji sānos no BMW Z3 - Karbona atpakaļgaitas spoguļi - Tonētie stikli - Sparco degvieltvertnes vāciņš

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu