Šanhajas paviljona vadītājs lūdz sevi atstādināt (37)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ieilgušas domstarpības par Latvijas paviljona Šanhajas izstādē apmaksu. Valsts joprojām ir parādā miljonu latu paviljona izveidotājiem "Aerodium". Saistībā ar šīm domstarpībām Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols lūdzis sevi atstādināt no šā procesa vadīšanas. Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) intervijā Latvijas radio pauda viedokli, ka šo "tehnisko" jautājumu tuvākajās dienās izdosies atrisināt.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kādēļ problēma?

Viņš teica, ka problēma ir radusies tādēļ, ka līgumā starp LIAA un "Aerodium" norādīts: par uzcelto jāsamaksā tikai tad, kad parakstīts pieņemšanas-nodošanas akts. "Šobrīd dažādu iemeslu dēļ tas nav parakstīts," ministrs atgādināja.

Pēc Ozola teiktā, esot daudz būtisku detaļu, kas vēl neesot izdarītas. Savukārt "Aerodium" pārstāvji sakot, ka viss ir kārtībā, ka "Ozola kungs ir tas, kas personīgi to kavē", ministrs skaidroja pušu nesaprašanās.

Būs kārtībā!

"Mēs šodien pat to jautājumu noteikti izskatīsim, tiksim galā. Es domāju, viss tur būs kārtībā," Kampars pauda apņēmību.

Viņš arī atklāja, ka Ozols iesniedzis viņam iesniegumu, kurā lūdz sevi atstādināt no šā procesa vadīšanas. "Tāpat viņš ir iesniedzis KNAB [Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā] iesniegumu par šo Beitāna kunga izteikumu par viņa darījumiem ap izmeklēšanu." 

Pēc Ozola iesnieguma izskatīšanas, visticamāk, šā procesa vadību uzticēs citam cilvēkam, ministrs teica. Savukārt Ozols turpinās vadīt aģentūru.

Ozols uzskatot, ka saistībā ar Latvijas paviljonu varētu būt interešu konflikts, un "mums nav pamata viņam neticēt".

Tuvākajās dienās šo "tehnisko" jautājumu izdosies atrisināt, Kampars pauda.

Vienlaikus - ja atklāsies "kaut kādi brīnumi, kaut kādi apslēpti darījumi", tad būšot asa atbildīgo iestāžu un arī ministra rīcība. Bet pagaidām ministra rīcībā šādu faktu neesot.

Latvijas paviljona "Expo" izveidotājiem valsts parādā miljonu

Portāls TVNET jau vēstīja, ka paviljona izveidotāji joprojām no valsts nav saņēmuši samaksu  par savu darbu. Nesaņemtā miljona dēļ paviljonu gan pagaidām neslēgs. Latvijas paviljonu Šanhajas "Expo" joprojām gāž apkārt - par to ir liela apmeklētāju interese.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu