Krievi labāk zina, kur iegādāties nelegālo degvielu (223)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Lielākā daļa autobraucēju nav gatavi savā automašīnā liet nelegālo degvielu. Taču portāla TVNET un "Snapshots" aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa vadītāju, kuri nav gatavi liet "kreiso" degvielu savā auto, to nedarītu tikai tādēļ, ka nezina, kur šādu degvielu iegādāties! Pēc aptaujas datiem, krievi ir informētāki par "kreisās" degvielas tirdzniecības vietām nekā latvieši.

Aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa jeb 53% autobraucēju nebūtu gatavi izmantot nelegālo degvielu savā automobilī. 

Tomēr daudzi to nav gatavi vien tādēļ, ka nezina – kur iegādāties!

Aptaujas dati parāda, ka par nelegālās degvielas iegādes vietām vairāk informēti vīrieši nekā sievietes.

Savā auto "kreiso" degvielu nelietu, jo nezina, kur to var iegādāties, 32% sieviešu un 27% vīriešu.

Laucinieki informētāki

Par kontrabandas degvielas iegādes vietām vismazāk ir informēti cilvēki vecumā virs 50 gadiem. Mazāk par to zina arī Rīgā dzīvojošie. Savukārt laucinieki aptaujā mazāk norādījuši uz nezināšanu, kur nelegālo degvielu iegādāties.

Arī krievi vairāk zina

Turklāt īpaši atšķiras latviešu un krievu informētība par nelegālās degvielas iegādes vietām. Nelegālo degvielu nelietu, jo nezina, kur to iegādāties, tikai piektdaļa jeb 18% krievu un trešdaļa jeb 32% latviešu.

Vēl aptaujas rezultāti liecina, ka teju 9% šoferu nav gatavi lietot nelegālu degvielu, jo ir viņiem ir jauna automašīna.

Savukārt nedaudz mazāk - 7% braucēju - nelegālo degvielu nelietu savā automobilī tādēļ, ka šādas degvielas lietošanu uzskata par valsts apkrāpšanu.

Portāla TVNET un "Snapshots" interneta aptaujā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Foto: Snapshots
Komentāri (223)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu