Kots partijas reklāmā pamana Streipu; prasa skaidrojumu (56)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots piektdien nosūtījis vēstuli apvienībai "Vienotība" ar jautājumu, vai žurnālists Kārlis Streips ir apvienības biedrs.

Kots pavēstīja, ka Streips ir redzams apvienības reklāmas rullītī, tādēļ viņam radies jautājums, vai sabiedriskās televīzijas raidījuma "Skats no malas" vadītājs ir partijas biedrs.

Ja noskaidrosies, ka žurnālists ir "Vienotībā", tad viņš nevar vadīt raidījumu LTV, apliecināja Kots.

LTV ģenerāldirektoram ar Streipu saruna paredzēta piektdienas vakarā.

Savukārt "Vienotības" preses sekretāre Gunda Reire apliecināja, ka Streips nav nevienas no apvienību veidojošajām partijām biedrs. "Tas, ka Streipa kungs ir redzams fonā, ir tīrā sagadīšanās, tikpat labi tur varēja būt cits cilvēks," teica Reire.

Streips partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) līdera Ģirta Valda Kristovska ierunātajā reklāmas rullīti redzams bildē, kas uzņemta no Lietussargu revolūcijas, un žurnālists stāv aiz bijušās laikraksta "Diena" galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes (PS) muguras.

"Mēs reklāmas rullīšos drīkstam izmantot fotogrāfijas no masu pasākumiem, ja vien ir samaksātas autortiesības, un to mēs esam nokārtojuši," apliecināja Reire.

Jau vēstīts, ka LTV sūdzības par Streipa darbību saņemtas vairākkārt un arī šajā gadījumā neesot runa tikai par komentāriem Eirovīzijas dziesmu konkursa translācijas laikā. Vairākas sūdzības saņemtas par Streipa darbu, vadot LTV žurnālistu diskusiju "Skats no malas". Raidījuma vadītājam pārmesti ne tikai nekorekti izteikumi, bet arī politiskā aģitācija, kas nav laba sabiedriskā medija ētera izmantošana.

"Ar viņu [Streipu] jau vairākas reizes bijušas sarunas, un manā izpratnē pašreizējā brīdī raidījuma autors jau ir pārkāpis ētikas normas," sacīja Kots.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu