Opozīcijai neizdodas panākt Kampara demisijas pieprasīšanu (30)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima divas reizes balsojot šodien noraidīja opozīcijas deputātu pieprasījumu ekonomikas ministram Artim Kamparam "Par valsts interesēm neatbilstošu rīcību ar Parex bankas aktīviem". Ja tas būtu atbalstīts, varētu prasīt ministra Kampara demisiju, TVNET uzzināja Saeimā.

Papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Parlamentārieši par pieprasījumu ekonomikas ministram pēc asām diskusijām  balsoja divas reizes. Pirmajā reizē par nobalsoja 49 deputāti, pret – 48,  atturējās – viens. Savukārt otrajā reizē par nobalsoja – 48, pret – 48, atturējās viens, tādējādi pieprasījums tika noraidīts.

Diskusijas Saeimas sēdē izvērtās nevis par pieprasījuma būtību, bet par Kampara kā ekonomikas ministra darbības efektivitāti.

Pieprasījumu iesniedza opozīcijas deputāti Vents Armands Krauklis, Jānis Urbanovičs, Māris Ārbergs, Juris Dalbiņš, Vitālijs Aizbalts, Mareks Segliņš, Jānis Dukšinskis, Imants Valers, Anatolijs Mackevičs un Igors Pimenovs.

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis žurnālistiem iepriekš sacīja, ka visi frakcijas deputāti atbalstīs priekšlikumu.

Kamparam ar Kučinski līdz šim ir bijušas draudzīgas attiecības, un, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai tiešām Kučinskis prasīs sava drauga demisiju, viņš žurnālistiem jokojot norādīja, ka Kampars vairs nav draugs, jo nepīpē. Līdz šim abi - gan Kampars, gan Kučinskis - tikās Saeimas pīpētavā, kur pārrunāja aktuālos politiskos jautājumus.

Par pieprasījumu balsošot arī "Saskaņas centra" (SC) Saeimas frakcija, jo tā uzskata, ka "Parex apdrošināšanas" pārdošana nav bijusi izdevīga valstij, žurnālistiem sacīja SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Saeimas kuluāros jau izskanējusi informācija, ka bez opozīcijas deputātiem minēto priekšlikumu varētu atbalstīt atsevišķi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti. Frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis gan solīja, ka frakcija balsos pret priekšlikumu un neatbalstīs opozīciju.

Pats Kampars uzskata, ka mēģinājums sašūpot ekonomikas ministra krēslu ir politisks pasūtījums pirms vēlēšanām, lai politiķi vēlāk varētu lepoties ar svešām spalvām. Kampars neredz jēgu mainīt ekonomikas ministru četrus mēnešus pirms vēlēšanām un dažas dienas pirms vasaras brīvdienām.

Kampars arī apgalvoja, ka ekonomikas ministra amatā ir paveicis daudz, kā rezultātā Latvijas ekonomika patlaban uzrāda atveseļošanās pazīmes. "Lēmums mani gāzt ir saistīts ar AS "Parex banka" restrukturizāciju, un tas ir politisks pasūtījums," pauda Kampars.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu