Premjers atklās Latvijas paviljonu "World Expo" (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien Šanhajā tiks atklāts starptautiskās izstādes "World Expo 2010" Latvijas paviljons.Atklāšanas ceremonijā piedalīsies arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), kurš personiski iecerējis izmēģināt centrālo paviljona ekspozīciju - vertikālo vēja tuneli.

Valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne iepriekš norādīja, ka tiek meklēti tehniskie risinājumi, lai atklāšanas ceremonija arī Latvijā būtu vērojama internetā.

Kā nformēja SIA "Aerodium" komunikāciju vadītājs Ansis Egle, Ķīnas apakšuzņēmējiem iekārtošanas darbus paviljonā vajadzējis beigt jau svētdien, tomēr tie ieilga, un naktī no pirmdienas uz otrdienu no paviljona tika izvesti atlikušie būvgruži, lai paviljonā varētu testa režīmā uzņemt pirmos apmeklētājus. Savukārt šodien to varētu atklāt oficiāli.

Kā norāda "Aerodium" pārstāvis, līdz šim vēja tunelis darbojās pārbaudes režīmā un to iemēģināja "Aerodium" instruktori. Plānots, ka apmeklētāji to varēs izmantot jau ceturtdien.

Kā ziņots, Latvijas paviljona atklāšanā piedalīsies arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols. Egle informē, ka interesi par paviljona atklāšanas pasākumu izrādījis arī Rīgas domes vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Uz jautājumu, vai valsts vērsusies pie "Aerodium" ar soda sankcijām paviljona atvēršanas kavēšanās dēļ, Egle atbild, ka nekādas oficiālas ziņas nav saņemtas. Tāpat viņš uzsver, ka laika grafika neievērošana nav notikusi "Aerodium" nepareizas darbības vai bezdarbības dēļ.

"Citas valstis izstādei gatavojās gadiem ilgi, bet līgums ar mums tika parakstīts tikai pērn 13.novembrī, savukārt pirmā finansējuma daļa tika saņemta šā gada janvāra beigās," norāda Egle.

Kā ziņots, LIAA noslēgusi līgumu ar SIA "Aerodium" 2,55 miljonu latu vērtībā par vertikālā vēja tuneļa būvi un Latvijas paviljona izveidi starptautiskajā izstāde "World Expo 2010".

"Aerodium" tiek uzticēta visa atbildība par paviljona uzbūvēšanu, uzturēšanu un nojaukšanu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu