TV3 pieņem LVRTC piedāvājumu; līgums vēl nav noslēgts (161)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Telekompānija "TV3 Latvia" nosūtījusi Latvijas valsts radio un televīzijas centram (LVRTC) apstiprinājumu, ka akceptē LVRTC piedāvājumu ar jauno apraides tarifu par analogās apraides nodrošināšanu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "TV3" ģenerāldirektore Baiba Zūzena. LVRTC ir saņēmusi telekompānijas "TV3 Latvia" atbildi uz LVRTC piedāvājumu par jauno apraides tarifu par analogās apraides nodrošināšanu, taču tas vēl neesot izskatīts un līgums nav noslēgts. Satiksmes ministrija izplatījusi aicinājumu telekompāniju TV3 nemaldināt sabiedrību.

Pievienots LVRTC, kā arī SM viedoklis. Papildināta visa ziņa!

VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) darba dienas beigās ir saņēmusi telekompānijas "TV3 Latvia" atbildi uz LVRTC piedāvājumu par jauno apraides tarifu par analogās apraides nodrošināšanu, taču tas vēl nav izskatīts un līgums nav noslēgts, biznesa portālam "Nozare.lv" pauda LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne.

Līne pastāstīja, ka atbilde no telekompānijas ir saņemta darba dienas beigās un tādēļ vēl nav izskatīta. Iepriekš LVRTC pauda viedokli, ka "TV3" programmu pārraide analogajā tīklā tiks atslēgta līdz ar analogā tīkla izslēgšanu visā valstī no 1.jūnija.

Cik telekompānijai izmaksās palikšana analogajā apraidē, netiek atklāts

Zūzena norāda, ka šis lēmums ļaus nodrošināt TV3 raidīšanu analogajā apraidē visā Latvijā - gan Rīgā, gan reģionos. "Patlaban Ministru kabineta rīkojums paredz analogās apraides termiņu līdz 2011.gada 1.decembrim, savukārt LVRTC ir pienākums apraidi nodrošināt. Tādējādi patlaban nav juridisku šķēršļu analogās apraides turpināšanai," sacīja Zūzena.

Telekompānijas vadītāja uzsver, ka "TV3" arī turpmāk darbosies kā nacionālā raidorganizācija.

LVRTC tehniskā direktora vietnieks Uldis Lavrinovičs iepriekš Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā sacīja, ka paralēlās, analogās, apraides saglabāšana valstij pilnībā piederošajam LVRTC maksās sešus miljonus latu, kas netiks ieskaitīti valsts budžetā.

Zūzena arī informēja, ka "TV3" vēl risinot sarunas ar "Lattelecom" par "TV3" apraidi virszemes ciparu formātā, jo Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) lēmums paredz, ka "TV3" apraide apraide virszemes ciparu formātā tiek turpināta līdz 2010.gada 22.jūlijam.

Jau ziņots, ka "TV5" uz ciparu apraidi pārgāja 2009.gada 1.decembrī, Latvijas Televīzijas 7.kanāls - šogad 1.martā, telekompānija LNT un Latvijas Televīzijas 1.kanāls - 1.aprīlī Rīgā un tās reģionā, bet no 1.jūnija visā valsts teritorijā.

Satiksmes ministrija aicina TV3 nemaldināt sabiedrību

Tikmēr Satiksmes ministrija izplatījusi aicinājumu telekompāniju TV3 nemaldināt sabiedrību, paužot pārsteidzīgus apgalvojumus par palikšanu analogajā apraidē pēc 1.jūnija. Jo, pēc SM rīcībā esošās informācijas TV3 un LVRTC nav panākuši vienošanos par apraides turpināšanu pēc 1.jūnija.

SM paziņojumā pauž nožēlu, ka "TV3 atkal rīkojies nekorekti, izplatot medijiem un sabiedrībai maldinošu paziņojumu par to, ka raidorganizācija paliks analogajā apraidē arī pēc 1.jūnija". 

Komentāri (161)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu