VW un Suzuki izlaidīs mini SUV (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Tā kā Volkswagen un Suzuki patlaban ir īpaši draudzīgas attiecības (VW pieder 19,9% Suzuki akciju), abi koncerni kopīgiem spēkiem izstrādās virkni jaunu automobiļu, ko ar dažādiem zīmoliem piedāvās visā pasaulē.

Kā raksta Autobild, pirmkārt runa ir par dažādu klašu SUV automobiļiem, kas Suzuki piedāvājumā nomainīs līdzšinējos Jimny, SX4 un Vitara, bet Volkswagen koncernā veidos jaunu modeļu klāstu, ko pārdos ne tikai ar VW vārdu, bet arī kā Seat un Škoda. Vācu izdevums norāda, ka tie būs tādi auto kā VW CrossPolo un Tiguan mazais brālis (varētu konkurēt ar MINI Countryman).

Autobild norāda - kamēr Suzuki Jimny aizvien valdzinās ar vienkāršības šarmu, VW analogs būs labāk aprīkots, greznāks un, iespējams, tiks pie 4MOTION pilnpiedziņas.

Jaunajiem Suzuki un VW modeļiem paredzētas vairākas virsbūves versijas. Vācu izdevums norāda, ka mazais apvidnieks tiks piedāvāts ne tikai kā divu durvju ar fiksētu jumtu, bet arī kā kabriolets un kantains, funkcionāls auto ar četrām durvīm.

Sadarbības rezultātā abi ražotāji būs ieguvēji - VW iegūs lētas ražošanas iespējas, piemēram, Suzuki rūpnīcās Indijā, savukārt Suzuki tiks pie modernajiem VW koncerna motoriem, divsajūgu pārnesumkārbām un nākotnes piedziņas sistēmu iestrādēm.

Jau ziņojām, ka čehu ražotājs Škoda, kas arī ietilpst Volkswagen grupā, plāno izvērst mazbudžeta automobiļu piedāvājumu, kā arī izlaist VW Touran lēto versiju (skat. resursus).

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu