Aploksne dakterim - kukulis vai pateicība? (201)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Ar kukuļu došanu ārstiem saskārušies teju katrs otrais Latvijas iedzīvotājs. Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujas dati liecina, ka maksāšana aploksnēs skārusi 42% cilvēku. Turklāt liela daļa ļaužu atzīst, ka ar kukuļu došanu dakteriem saskārušies ne vienu reizi vien. Kāda ir Tava pieredze šajā jautājumā?

Vairākkārt tas skāris 24% aptaujāto, bet vienu reizi ar kukuļošanu medicīnas iestādē sastapušies 17% cilvēku.

Savukārt lielākā daļa jeb 58% aptaujāto nav personiski saskārušies ar kukuļdošanu ārstiem. Turklāt retāk tādas situācijas piedzīvojuši jauni cilvēki.

Pat ja pats nedod, kukuļošana zināma

Vienlaikus cilvēki aptaujā atzinuši - pat ja pašiem personīgi nav nācies saskarties ar kukuļdošanu ārstiem, kukuļošanas stāsti visiem ir labi zināmi: "Pats nē, bet tuvinieki ir devuši."

Kāda sieviete arī atklājusi, ka

pati nedevu, bet par mani deva.

Aptaujā arī atzīts, ka kukuļošana skārusi draugus un ģimenes locekļus: "Esmu dzirdējusi radu un paziņu stāstus par konkrētiem gadījumiem."

"Pats laikam saskāries neesmu, bet draugi/radi gan ir saskārušies," atklājusi kāda sieviete.

Portāla TVNET un "Snapshots" interneta aptauja notika šonedēļ, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku. Aptaujas rezultātus lielākā izmērā varat aplūkot raksta Resursos.

Foto: Snapshots
Komentāri (201)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu