Tiesa apcietina arī Munkevicu, viņš atradīsies vienā cietumā ar Hlevicki (229)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien nolēma piemērot apcietinājumu arī kukuļdošanā vainotajam bijušajam Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam. Arī Munkevicu tāpat kā viņa partijas biedru "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu KNAB vīri maskās aizveda, saslēgtu rokudzelžos.

Papildināts ar Munkevica advokāta sacīto

Līdz ar to Munkevics nonāks Centrālcietumā, kur jau par kukuļdošanu vairākus gadus atrodas bijušais Jūrmalas mērs Juris Hlevickis. Tieši Centrālcietumā nonāk tie, kuriem kāda Rīgas tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Munkevica advokāts Aivo Leimanis pauda apņēmību noteikti pārsūdzēt šo tiesas lēmumu. Leimanis pastāstīja, ka viņa klients ir atzīts par aizdomās turamo tāda noziedzīga nodarījuma pastrādāšanā, kas paredzēts Krimināllikuma (KL) 323.panta 2.daļā - par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī ja tā izdarīta personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Draud sods 3-8 gadi

Par šādu noziedzīgu nodarījumu KL paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Leimanis uzsvēra, ka viņa klients nekādas noziedzīgas darbības nav veicis. Motīvi šodienas lēmumam par apcietinājuma piemērošanu būs zināmi līdz rītdienas plkst.16.

Cik zināms Munkevica advokātam, kriminālprocesā figurē tikai divas personas.

Izmeklētāju ieskatā, Munkevicam inkriminētais kukuļošanas noziegums esot pastrādāts 18.maijā. Tai pašā dienā veiktas kratīšanas Munkevica darbavietā, dzīvesvietā un transportlīdzekļos. Izņemts toreizējā pilsētas mēra mobilais tālrunis un dators, taču neesot izņemta ne skaidra nauda, ne citi priekšmeti, kas, pēc advokāta domām, varētu liecināt par kukuļa došanu.

Munkevics nekādus materiālus labumus nevienam neesot piedāvājis

Leimanis uzsvēra, ka viņa klients nekādus mantiskus labumus nav piedāvājis nevienam domes deputātam.

Kriminālprocesa likums paredz, ka apcietinājumu var piemērot tikai tad, ja kriminālprocesā iegūtās konkrētās ziņas par faktiem rada pamatotas aizdomas, ka persona ir izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, par kuru likums paredz brīvības atņemšanu, un cita drošības līdzekļa piemērošana nevar nodrošināt, ka persona neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, netraucēs vai neizvairīsies no pirmstiesas izmeklēšanas.

Jau ziņots, ka šī pati tiesa trešdien apstiprināja visas sešas biroja veiktās kratīšanas, kas izdarītas Jūrmalā. KNAB iesniedzis arī lūgumus par aresta uzlikšanu mantai, un tiesa šos lūgumus akceptēja.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu arī "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un viņa partijas biedrs Jūrmalas pašvaldības uzņēmuma "Jūrmalas ātrā palīdzība" valdes loceklis Normunds Pīrants otrdien aizturēti aizdomās par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu ceturtdienas domes sēdē labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā. Kukulis, visticamāk, piedāvāts partijas "Jaunais laiks" deputātei Ivetai Blauai.

Jūrmalai jauns mērs

Šodien Jūrmalas dome nobalsoja par Munkevica atbrīvošanu no Jūrmalas mēra amata un pēcpusdienā ar pārliecinošu balsu vairākumu par jauno Jūrmalas vadītāju ievēlēja jaunās koalīcijas līder Romualdu Ražuku (PS).

Par Ražuka iecelšanu mēra amatā nobalsoja 11 deputāti, bet pret bija divi domnieki. Kopā nobalsoja 13 deputāti.

Komentāri (229)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu