Munkevics aizturēts par kukuļošanu, lai panāktu sev labvēlīgu balsojumu (132)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu un nodošanu saistībā ar balsojumu 20.maijā plānotajā Jūrmalas domes sēdē. Kriminālprocesa ietvaros ir aizturētas divas personas - Jūrmalas domes deputāts un vēl kāda pašvaldības amatpersona, portālu TVNET informēja KNAB.

Pievienota 6. rindkopa

Aizturētas personas ir Jūrmalas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un viņa partijas biedrs un "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, liecina TVNET rīcībā esošā informācija.

KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka

kukulis 5000 latu apmērā ticis piedāvāts kādai personai, lai kukuļdevēja interesēs nodrošinātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē labvēlīgu rezultātu balsojumā

par domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata.

Pēc kukuļa nodošanas 18.maijā abas Jūrmalas domes amatpersonas tika aizturētas aizdomās par kukuļa piedāvāšanu un nodošanu, ko izdarījušas divas valsts amatpersonas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās (Krimināllikuma 323.panta otrā daļa).

Aizturētās amatpersonas ir ievietotas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā

, un tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu.

Izmeklēšanas interesēs detalizētāka informācija patlaban netiek sniegta.

Mājienus par iespējamu "materiālu stimulēšanu" no Munkevica saņēmusi Jūrmalas domes deputāte Marija Vorobjova, ziņo Latvijas, taču tādi, iespējams, izteikti arī citiem deputātiem. Vorobjova KNAB vērsusies neesot.

Otrdienas vakarā Munkevica kabinetā KNAB darbinieki veica kratīšanu

Portāls TVNET jau vēstīja, ka pēc KNAB vakarnakt veiktās kratīšanas Munkevica kabinetā un mājās viņš ir aizturēts, pret mēru sākts kriminālprocess. Par to Jūrmalas domi informējis KNAB, pastāstīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa.

Pret Jūrmalas mēru sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 24.nodaļas - noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā.

Jūrmalas domi tagad vadīs mēra pirmā vietniece Larisa Loskutova (SC), kurai jāpilda domes priekšsēdētāja pienākumi viņa prombūtnes laikā.

Munkevics lobējot pašvaldībai neizdevīgus līgumus

Jūrmalas domes deputāte un SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes locekle Marija Vorobjova pieļāva, ka kratīšana notiek saistībā ar viņas publiskajiem paziņojumiem par Munkevica iespējamo ieinteresētību slēgt pašvaldībai neizdevīgu "Dzintaru koncertzāles" kafejnīcas apsaimniekošanas līgumu ar firmu "Priority".

Munkevics nav pirmais Jūrmalas domes priekšsēdētājs, par kuru interesi izrādījušas tiesībsargājošās institūcijas.

Bijušais Jūrmalas mērs Andrejs Inkulis, kurš šajā amatā atradās no 1994.  līdz 1997. gadam, patlaban iesaistīts Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā kā apsūdzētais.

Bijušais mērs Juris Hlevickis domes priekšsēdētāja amatu ieņēma no 2003.gada līdz 2005.gadam. Par kukuļdošanu mēra vēlēšanās Zemgales apgabaltiesa nolēma Hlevickim piespriest piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevickis patlaban izcieš cietumsodu.

Pagājušā sasaukuma domes priekšsēdētāju Ģirtu Trenci (TP) Rīgas apgabaltiesa atzina par vainīgu ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā un piesprieda viņam 200 stundu piespiedu darbu ar viena gada aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību iestādēs. Trencis gan šo spriedumu plāno pārsūdzēt augstākās instancēs.

Savukārt Munkevics tiek turēts aizdomās par svešas mantas piesavināšanos lielā apmērā. Patlaban policijā tiek izmeklēts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Minētais likuma pants paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Kā liecina mūsu rīcībā esošā informācija, kriminālprocess sākts saistībā ar Munkevica, iespējams, pretlikumīgajām darbībām. Sākotnēji bija sākti pat četri kriminālprocesi, kas pērn apvienoti vienā kriminālprocesā.

Komentāri (132)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu