Publicēts Latvijas bagātāko sieviešu saraksts (53)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā bagātākās sievietes ir farmācijas uzņēmuma AS "Grindex" akcionāre Anna Lipmane, skaistumkopšanas kompānijas AS "Kolonna" dibinātāja un akcionāre Ieva Plaude-Rēlingere un bijušā AS "Parex banka" līdzīpašnieka Valērija Kargina kādreizējā dzīvesbiedre Tatjana Kargina, liecina 100 bagātāko Latvijas sieviešu saraksts, kas publicēts žurnāla "VIP Lounge" maija-jūnija numurā.

Lipmanes īpašumu vērtība, pēc "VIP Lounge" novērtējuma, ir 22 miljoni latu, Plaudes-Rēlingeres īpašumu vērtība lēšama 10 miljonu latu vērtībā, bet Karginas īpašumus žurnāls novērtējis 8 miljonu latu vērtībā.

Ceturto un piekto vietu Latvijas 100 bagātāko sieviešu sarakstā ar 7 miljonus latu vērtiem īpašumiem ieņem degvielas uzpildes staciju "Viada" 50% īpašniece Alla (Alevtina) Moroza, kā arī automašīnu "Mercedes" tirgotāja SIA "Domenikss" un ar to saistīto uzņēmumu īpašniece Benita Sadauska.

Sestajā vietā ar 6 miljonus latu vērtiem īpašumiem ierindota "Parex bankas" līdzīpašnieka Viktora Krasovicka meita Aleksandra Krasovicka, uz kuras vārda, pēc "VIP Lounge" rakstītā, joprojām reģistrēta "Villa Marta" un saistītie iespaidīgie Jūrmalas nekustamie īpašumi.

Ar 5 miljonus latu vērtiem īpašumiem no 7. līdz 9. vietai ieņem mazumtirdzniecības veikalu īpašniece Iluta Kalniņa, plašākai sabiedrībai mazāk pazīstamā Rīgas ostas stividorkompānijas "Strek" kapitāla daļu īpašniece Tatjana Omeļčenko un Marika Upeniece, kuras īpašumā ir 50% SIA "Zemniecība", kam pieder veikalu tīkls "Beta".

10.vietā ar 3 miljonus latu vērtiem īpašumiem "VIP Lounge" ierindojis mazāk pazīstamo uzņēmēju Larisu Polosuhinu, kura ir lielākā "Rīgas laku un krāsu rūpnīcas", kā arī uzņēmumu "Rilak" un "Tennere" līdzīpašniece.

Pirms diviem gadiem 10 Latvijas bagātāko sieviešu kopējais īpašumu novērtējums bija 211 miljoni latu, 2009.gadā tas bija sarucis līdz 105 miljoniem latu, bet 2010.gadā īpašumu kopsumma sarukusi līdz 76 miljoniem latu, norāda saraksta veidotāji - "Baltic Screen".

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu