Leģendāru Ferrari pārdod par 18 miljoniem (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

RM Auctions reto automobiļu izsolē 1963. izlaiduma gada Ferrari 250 GTO saskaņā ar neoficiālu informāciju pārdots par apmēram 18 miljoniem ASV dolāru.

Līdzīgi kā gadījumā ar Bugatti Type 57SC Atlantic, kura izsoles cena izskanējusi tikai ekspertu vērtējuma līmenī, arī Ferrari 250 GTO patiesā vērtība mūsdienu naudas izteiksmē ir tikai oficiāli neapstiprināts skaitlis. Arī jaunā īpašnieka vārds nav zināms, bet viens ir visai ticams - tas ir kārtējais bagātnieks, kas atradis jaunu, salīdzinoši drošu ieguldījumu veidu.

Pēc neoficiālas informācijas tas ir britu TV un radio pārraižu vadītājs Kriss Evanss, kurš auto fotogrāfiju publicējis savā Twitter vietnē, atsaucoties uz WorldCarFans.com, raksta Lenta.ru. Kā izsolē iztērētā naudas summa tiek minēti 12 miljoni sterliņu mārciņu jeb 17,7 miljoni ASV dolāru.

RM Auctions pārdotais Ferrari 250 GTO ir tikai viens no 36 eksemplāriem, kas periodā no 1962. līdz 1963. gadam vispār uzbūvēti. Auto ir apgādāts ar 3 litru V12 motoru, kurš attīsta 290 zirgspēkus.

Var atzīmēt, ka Evansa kolekcijā jau ir bijuši vairāki superdārgi Ferrari. No tiem pēdējo - 1962. gada Ferrari California Spyder - viņš Sotheby's izsolē 2008. gadā iegādājās par 10,9 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu