Kampars sola Latvijas paviljonu Šanhajas EXPO tuvāko nedēļu laikā (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars sola, ka Latvijas paviljons starptautiskajā Šanhajas EXPO tiks atvērts tuvāko nedēļu laikā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kampars intervijā LNT kārtējo reizi apstiprina, ka aizkavēšanās paviljona atklāšanā ir Ķīnas apakšuzņēmēju vainas dēļ. Ministrs mierina, ka Latvija neko neesot nokavējusi - arī tādu lielu valstu kā Kanādas un ASV paviljoni vēl nav atvērti.

Prognozes liecina, ka Latvijas paviljons starptautiskajā izstādē durvis varētu vērt 23., 24. maijā. Kampars ir pārliecināts, ka Latvijas paviljons piesaistīs nedalītu uzmanību ar interesantu un unikālu paviljonu.

Joprojām neskaidrības ar finansējumu

Ekonomikas ministrs pauž, ka joprojām diemžēl ir neskaidrības ar Latvijas dalības EXPO 2010 finansēšanu. Lai gan veiktas izmaiņas likumos, kas Rīgas Brīvostai ļauj iedalīt naudu šādiem mērķiem, brīvosta pagaidām publiski nav apliecinājusi gatavību naudu piešķirt. Kampars cer uz pozitīvu brīvostas atbildi.

Tai pašā laikā ministrs norāda, ka kopumā nav pieņemama situācija, ka valsts dalība starptautiskajā izstādē ir atkarīga no "lūgšanās un labvēlības" - ja reiz valsts izlēmusi, ka dalība EXPO tai ir stratēģiski svarīga, tam līdzekļi būtu jārod no valsts kabatas.

Jau ziņots, ka Šanhajas World EXPO 2010 izstāde norisināsies no šā gada 1.maija līdz 31.oktobrim, un Latviju tajā pārstāvēs SIA "Aerodium" komanda - piedāvājot apmeklētājiem izbaudīt gaisa tuneļa priekšnesumus un lidojumus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu