Atteikties no visa. Tikai ne no telefona (80)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Arī šajos laikos, kad lielākā daļa cilvēku cenšas savilkt kopā galus un domā par izdzīvošanu, daļa sabiedrības gatava atteikties no visa, izņemot skaistumkopšanu. Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā noskaidrots, ka atsevišķi cilvēki tuvākajā laikā nevarētu atteikties ne tikai no skaistumkopšanas, bet arī izklaidēm, mobilā telefona un datora ar interneta pieslēgumu.

Aptaujas dalībnieki minēja arī dažādas citas lietas, piemēram, kāds nevarētu atteikties no "izklaidēm, kvalitatīvas pārtikas, skaistumkopšanas".

Kāds cits aptaujātais skaistumkopšanu norādījis kā vienīgo, no kā nevarētu atteikties.

Vēl kāds cilvēks nevarētu atteikties no "kvalitatīvas pārtikas, kvalitatīviem kultūras pasākumiem".

Savukārt citam aptaujātajam vissvarīgākās materiālās lietas ir "mobilais telefons un dators ar interneta pieslēgumu".

Vēl saņemta atbilde, ka varētu atteikties no visām materiālajām lietām, taču ne "no izdevumiem par hobijiem".

Atteikties varētu no visa

Savukārt 15% aptaujāto cilvēku nav tādu lietu, no kurām viņi nepieciešamības gadījumā nebūtu gatavi atteikties. Materiālās lietas mazsvarīgākas ir cilvēkiem vecumā pēc 50 gadiem un lauku iedzīvotājiem.

Savukārt visbagātākajiem cilvēkiem no materiālām lietām atteikties būtu visgrūtāk. No cilvēkiem ar ienākumiem virs 800 latiem tikai 6% atzinuši, ka nav tādu lietu, no kurām tuvākajā laikā nevarētu atteikties.

Tāpat mazāk materiālajām lietām pieķeras krievi - no viņiem 17% atzīmējuši, ka nav tādu lietu, no kurām nevarētu atteikties. Savukārt latviešiem no materiālajām lietām būtu grūtāk atteikties - tikai 14% latviešu norādījuši, ka viņiem nav lietu, no kurām nevarētu atteikties.

Visgrūtāk būtu atteikties no sava mājokļa

Portāls TVNET jau vēstīja par aptaujas rezultātiem, kuri liecināja, ka no materiālajām lietām cilvēkiem vissvarīgākais ir savs mājoklis. TVNET un "Snapshots" aptaujas dati liecina, ka no sava mitekļa tuvākajā laikā nevarētu atteikties lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju. Turklāt mājoklis nozīmīgāks bagātākajiem. Savukārt laucinieki to nav atzinuši par tik svarīgu lietu. Vēl Latvijas iedzīvotājiem būtu grūti atteikties no savas automašīnas un kvalitatīvas veselības aprūpes.

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika šonedēļ, un tajā piedalījās gandrīz 900 cilvēku.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu