Zagato uzbūvē unikālu Alfa Romeo (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējā Villa D’Este Concours d’Elegance tiks prezentēts itāļu kompānijas Zagato radīts unikāls Alfa Romeo TZ3 Corsa automobilis.

Dizaina un inženierijas uzņēmums Zagato, kam jau kopš pagājušā gadsimta divdesmitajiem gadiem bijusi sadarbība ar vienu no sportiskākajiem itāļu autobūves uzņēmumiem - Alfa Romeo - vienā eksemplārā radījis automobili Alfa Romeo TZ3 Corsa. Tā pasūtītājs ir kaislīgs Alfa Romeo automobiļu kolekcionārs, vācietis Martins Kaps. Viņa īpašumā pašlaik cita starpā ir modeļi SZ coda tonda, SZ coda tronca, TZ, TZ2, Junior Z un S.Z.

Kā norāda Zagato, TZ3 Corsa ir uzskatāms par veltījumu sporta panākumiem bagātās Alfa Romeo markas 100. gadu jubilejā, kas tiek atzīmēta šogad, tādēļ tas arī konstruēts kā sporta auto. TZ3 Corsa ir oglekļa šķiedras karkass, kam piestiprināti ar rokām liekti alumīnija paneļi, kas veido 4345 mm garu, 1200 mm augstu un 1944 mm platu virsbūvi. Salonā ir tikai divi sporta sēdekļi un praktiski nekādu ekstru, kā rezultātā auto pilnā ekipējumā sver tikai 850 kilogramus.

TZ3 Corsa priekšā aiz riteņu ass atrodas ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu sajūgts 4,2 litru V8 motors ar 420 zirgspēkiem un tas nodrošina paātrinājumu līdz 100 km/h mazāk nekā 3,5 sekundēs un maksimālo ātrumu virs 300 km/h, savukārt optimālu kontaktu ar sacīkšu trases segumu nodrošina sliki, kuru izmērs priekšā ir 245/45 R18, bet aizmugurē - 285/45 R18.

Foto: Zagato
Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu