Vulkāna pelnu mākonis Latviju varētu sasniegt naktī (84)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īslandes vulkāna pelnu mākonis atkal virzās uz Latviju. Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks portālam TVNET pirms pulksten 13 teica, ka patlaban mākonis joprojām atrodas virs Polijas un līdz Latvijas debesīm tas varētu nokļūt naktī. Tad, iespējams, atkal varētu ierobežot lidojumus Latvijas gaisa telpā.

Ziņa precizēta atbilstoši jaunākajai informācijai no Čerņonoka

"Pagaidām mākonis ir tālu no mums. Tas atrodas virs Polijas," viņš teica un piebilda, ka mākonis lēni virzās Latvijas virzienā.

Latvijas debesis tas varētu sasniegt tikai naktī, nevis, kā iepriekš prognozēts, - pievakarē. "Ja atnāks līdz mums, tad tikai naktī," viņš teica.

Tikmēr lidojumi Rīgas lidostā notiek normālā režīmā. Speciālisti turpina darbu un analizē situāciju: "Strādājam tādā pašā režīmā," Čerņonoks rezumēja.

Ap pulksten 8 piektdienas rītā viņš pieļāva, ka pelnu mākoni jau vakarpusē ap pulksten 6 varētu sagaidīt virs Latvijas. Čerņonoks atturējās no vērtējuma, vai tas ir iepriekšējais pelnu mākonis, kura dēļ vairākas dienas bija slēgta Latvijas gaisa telpa, vai arī tas ir jauns mākonis, kas saistīts ar vulkāna atkārtotu aktivizēšanos.

Lai noskaidrotu, kāda piektdienas rītā ir situācija Rīgas lidostā, portāls TVNET sazinājās ar lidostas preses sekretāru Mārtiņu Langrātu.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Īslandes vulkāna Eijafjadlajegidla aktivitāte ceturtdien nedaudz pieaugusi, taču pelnu staba augstums joprojām saglabājas stabilā līmenī. Ceturtdien tika slēgtas vairākas Skandināvijas lidostas.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu