Haoss aviosatiksmē liek Repšem ceļu no Madrides mērot ar auto (28)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Finanšu ministrs Einars Repše no pagājušās nedēļas nogalē Madridē notikušās neformālās Ekonomikas un finanšu jautājumu ministru padomes (ECOFIN) sēdes uz Latviju dodas ar auto, tomēr uz valdības sēdi otrdien, 20.aprīlī, ministrs, visticamāk, nepaspēs.

Ministra preses sekretārs Aleksis Jarockis pastāstīja, ka paralizētā aviosatiksme Eiropā nav ļāvusi ministram laikus atgriezties Latvijā, tādēļ Repše pirmdien nav piedalījies Ministru kabineta komitejas sēdē un nepiedalīsies arī koalīcijas padomes sēdē.

Repše 18.aprīlī ir devies no Spānijas uz Francijas dienvidiem, no kurienes ar vilcienu tālāk brauc uz Parīzi. No Parīzes ministru ar auto Latvijā nogādās Latvijas vēstniecības Francijā darbinieki, informēja Jarockis.

Pēc viņa teiktā, Repše ir paudis atbalstu ECOFIN laikā izskanējušajam priekšlikumam turpmāk organizēt vairāk videokonferenču. Tas novērstu gan tādas problēmas, kas radušās līdz ar Īslandes vulkāna pelnu kavēto aviosatiksmi, gan būtiski taupītu finanšu līdzekļus.

Jarockis informēja, ka delegācijas sastāvā Spānijā ECOFIN sanāksmi apmeklēja arī Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks finanšu politikas jautājumos Andžs Ūbelis un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kurš, pēc Latvijas Bankā sniegtās informācijas, arī ir mājupceļā uz Rīgu.

FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace pastāstīja, ka slēgtās aviosatiksmes dēļ pāris FM darbinieku ir iesprūduši Briselē un netiek mājās. Tāpat FM ir atcelta plānotā Azerbaidžānas delegācijas vizīte Rīgā.

Jau vēstīts, ka Civilās aviācijas aģentūra ir pieņēmusi lēmumu, ka Latvijas gaisa telpa ir atvērta tranzītlidojumiem, savukārt lidmašīnas pacelties un nolaisties starptautiskajā lidostā "Rīga" nevarēs vismaz līdz pirmdienas pulksten 18.

Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ avioreisi no 15.aprīļa ir atcelti ne vien Latvijā, bet arī daudzās citās Eiropas valstīs. Nenotiek arī daudzi starpkontinentālie lidojumi.

Vulkāna izvirdums Īslandē, kas izkausēja daļu Eijafjallajekulla ledāja valsts dienvidos, izraisot plašus plūdus, sākās trešdien. Plūdi ceturtdien mitējās, bet vulkāns turpināja izmest pelnus.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu