ES: Pirmdien varētu notikt puse no plānotajiem lidojumiem (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinoties gaisa satiksmes ierobežojumiem Īslandes vulkāna izvirduma radītā milzīgā pelnu mākoņa dēļ, pirmdien Eiropā varētu tikt nodrošināta puse no paredzētajiem lidojumiem, svētdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) prezidētājvalsts Spānija.

"Prognozes liecina, ka puse no Eiropā plānotajiem lidojumiem varētu rīt notikt," preses konferencē svētdien apstiprināja Spānijas Eiropas lietu valsts sekretārs Djego Lopess Garido.

Līdzīgu prognozi izteica arī bloka transporta komisārs Sīms Kallass. Lai gan augstā amatpersona atzina, ka pašreizējā situācija, kad dabas stihijas dēļ gaisa satiksme Eiropā gandrīz pilnībā ir apstājusies, nav izdevīga ES, tomēr drošības jautājumos nav iespējami kompromisi.

Atbilstoši Eiropas gaisa satiksmes koordinācijas dienesta "Eurocontrol" svētdien publiskotajiem datiem, Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ Eiropā kopš ceturtdienas atcelti aptuveni 63 000 lidmašīnu reisu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu