Divas aviokompānijas veiksmīgi veikušas izmēģinājuma lidojumus (24)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas aviokompānijas - KLM un "Lufthansa" - veikušas veiksmīgus izmēģinājuma lidojumus Eiropas gaisa telpā, lidmašīnām nekādus bojājumus saskarsme ar pelnu putekļiem neesot nodarījusi, informē portāls "telegraf.lv", atsaucoties uz "RIA Novosti".

Holandes pārvadātājs KLM paziņojis, ka sestdien veikti pāris izmēģinājuma lidojumi, kas izrādījušies veiksmīgi, lidmašīnām nekādu bojājumu nav. Kompānija cer, ka šodien septiņas tās lidmašīnas varēs veikt lidojumu no Vācijas uz Amsterdamu.

Arī pāris "Lufthansa" lidmašīnas veikušas izmēģinājuma lidojumus 3000 metru augstumā, brīžiem paceļoties pat 8000 metru augstumā, un veiksmīgi ir atgriezušās Frankfurtes lidostā.

"Visas lidmašīnas pēc lidojumiem tika rūpīgi pārbaudītas, mēs neatklājām nevienu bojājumu ne lidmašīnas stiklos, ne arī dzinējos," paziņojis "Lufthansa" pārstāvis.

Tikmēr Īslandes meteodienesta ģeofiziķe Sigurlauga Hjaltadotīra uzskata, ka Eiropas gaisa telpa lidojumiem var būt slēgta vēl vairākas nedēļas. "Vulkāna izvirdums, ja tas turpināsies tikpat aktīvi kā pašlaik, lidojumus var aizkavēt vairākas nedēļas," sacījusi ģeofiziķe.

Vulkāna izvirduma laikā 3-4 kilometru augstumā tiek izmesti miljoniem tonnu vulkānisko pelnu, kas var būt bīstami lidmašīnu dzinējiem.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu