Cilvēki meklē veidus, kā pārvietoties, neizmantojot lidmašīnas (120)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Droši vien nebūs melots, sakot, ka tagad laimīgāki tomēr ir tie, kuri šī aviohaosa dēļ palikuši mājās un nav tikuši plānotajos komandējumos un ceļojumos. Trakāk tiem, kuri nezina, kad un kā nokļūs mājās. LTV ziņas sazinājās ar vairākiem cilvēkiem, kuri atrodas dažādās pasaules vietās un tagad kalkulē variantus, kā nokļūt mājās.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Īslandes vulkāna darbības dēļ situācija nemainīsies vismaz līdz svētdienas rītam - vulkāns turpina izvirt, tā pelni izplatās lielākajā daļā Eiropas. Pelnu mākonis joprojām atrodas arī virs Latvijas, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) aviācijas sinoptiķis Jānis Vēveris.

Pēc pesimistiskajām prognozēm, lidmašīnas uz skrejceļiem varētu palikt pat līdz ceturtdienai. Īslandes vulkanologi piektdien prognozēja, ka vulkāna izvirdums turpināsies vēl pāris dienu. Aviācijas drošības eksperti uzsver, ka šādos apstākļos lidot ir kategoriski aizliegts.

Īslandes vulkāna pelnu mākoņa izplešanās dēļ Eiropas gaisa telpa no Lielbritānijas līdz Baltijas valstīm un dienvidos līdz Rumānijai un Serbijai arī sestdien būs pilnīgi vai daļēji slēgta. Eksperti brīdina, ka lidojumiem bīstamais putekļu mākonis var Eiropā ietekmēt aviopārvadājumus arī turpmāko dienu laikā.

Lielbritānijas Valsts Gaisa satiksmes dienests (NATS) apliecināja, ka "atbilstoši patreizējām prognozēm situācija sestdien dienas gaitā kļūs sliktāka".

NATS amatpersonas apliecināja, ka seko situācijas attīstībai, un atkarībā no vulkānisko putekļu mākoņa pārvietošanās varētu dot atļauju veikt dažus vietējos lidojumus Skotijā un Ziemeļīrijā, kad tas būs iespējams.

Vairāk nekā 15 Eiropas valstīs pelnu mākoņa dēļ noteikti lidojumu aizliegumi.

Komentāri (120)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu