Bankas ķīlniece jeb "Swedbank" piedraud un šantažē (560)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Esmu gandarīta, ka ar stāstu par Swedbank politiku attiecībā uz savu pakalpojumu ne visai ētisko "ietirgošanu" jau esošajiem klientiem ir iepazinušies ievērojams skaits TVNET lasītāju. Teiciens "Brīdināts, tātad apbruņots!" šeit ir tieši vietā.

Vēlējos nedaudz paturpināt – ar ko beidzās man šis stāsts.

Šonedēļ ar mani sazinājās bankas kredītmenedžeris un bija izcili laipns. Neslēpšu, iespējams, man varbūt izlikās – taču

šķita, ka salīdzinoši ar iepriekšējām sarunām bankas pārstāvja tonis bija uzspēlēti laipns, kā arī "teksts" ļoti uzmanīgs.

Un tātad, zvana un jautā par manu lēmumu – vai pieņemšu šo "izdevīgo" piedāvājumu, kuru banka man tik ļoti nevēlējās atšifrēt, parādot grafiku, kurā skaidri redzams man tik absurdi neizdevīgais piedāvājums.

Atgādināšu, ka pēc % likmes izmaiņām par pamatsummas, kas nesastāda vairāk kā ~80 Ls mēnesī, atlikšanu uz nepilnu pusgadu rezultātā pēc 20 gadiem šī rīcība izmaksātu vairākus tūkstošus latu. Tā kā situācija man nav spiedīga un neesmu iedzīta tādā stūrī, tad, protams, pateicu "paldies" par tādu piedāvājumu un to, ka atturēšos to izmantot.

"Programmas nagla"

Taču tālāk ir "programmas nagla" – menedžeris sāk man stāstīt maigā balsī, ka, ziniet, lūk, vispār man jūs ir jāpabrīdina: ja jūs gada laikā pāris reizītes kaut mazliet (kaut dažas dienas) kavēsiet maksājumu, tad banka vienalga var mierīgi izmainīt jūsu kredīta likmi un jums tas pats vien sanāks. Kā jums patīk? Man bija grūti noticēt savām ausīm – ka

man, bankas ilggadējai klientei, vēl piedraud un šantažē.

Protams, līgumu, pirms slēdzu, izlasīju, taču tagad sajutos absolūti kā bankas ķīlniece. Un tā jau tas arī pēc būtības ir. Taču – kāpēc bankas var darīt VISU, kas tām ienāk prātā?

Noteikti arī vēlos piebilst, ka esmu šokā par bankas darbinieces atbildi uz iepriekšējo rakstu. Viņa vispār neatbild uz uzdoto jautājumu! Atliek vien secināt, ka nav ko teikt.

Komentāri (560)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu