Saistībā ar Īslandes vulkāna izvirdumu lidostā "Rīga" atcelti vairāki reisi (43)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

"Starptautiskajā lidostā "Rīga"" ceturtdien saistībā ar Īslandes vulkāna izvirduma pelnu izplatīšanos atcelti vairāki reisi, liecina informācija lidostas majaslapā.

Papildināts no otrās rindkopas

No Rīgas ceturtdien ir atcelti lidsabiedrības "Ryanair" reisi uz Dublinu, Londonas Stanstedas lidostu, kā arī uz "East Midlands". Latvijas radio ziņo, ka reisu atcelšanu šodien varētu izjust aptuveni 2000 pasažieru.

Tomēr jaunākā informācija (ap plkst.17.00) liecina, ka situācija saistībā ar atceltajiem reisiem pasliktinās, jo to skaits jau ir pieaudzis līdz aptuveni 20.

Vislielākais atcelto reisu skaits ir Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic"), vienlaikus reisus atcēlušas arī "Ryanair" un "WizzAir".

Pārsvarā lidojumi atcelti uz Skandināvijas pilsētām un Lielbritāniju.

Lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts sacīja, ka lidostā ir ļoti daudz cilvēku un par normālu šo situāciju nevarot saukt. Patlaban tiekot piesaistīts papildu apkalpojošais personāls.

Ātru situācijas uzlabošanos Langrāts neprognozē. Arī pēc tam, kad ierobežojumi lidot būs atcelti, uz galamērķiem būšot jānogādā pasažieri, kuri bijuši spiesti gaidīt atcelto reisu dēļ, līdz ar to, lai situāciju līdzsvarotu, būšot nepieciešams zināms laiks.

Aktuālākā informācija esot lidostas mājaslapā, bet par konkrētiem reisiem esot jājautā lidsabiedrībām, skaidroja Langrāts.

Ungārijas lidsabiedrības "Wizz Air" reisi no Rīgas ceturtdien atcelti uz Oslo, Torpas lidostu, kā arī Londonu, Lutonas lidostu. Latvijas aviokompānijai "airBaltic" ceturtdien ir atcelts reiss no Rīgas uz Oslo, Gardermoenas lidostu, liecina lidostas informācija.

Savukārt lidostā "Rīga" nav ielidojis "Ryanair" reiss no Dublinas, ir atcelts "airBaltic" reiss no Oslo, kā arī nav ielidojis privātais reiss no Oslo, Gardermoenas lidostas.

Ārvalstu ziņu aģentūras ziņo, ka Īslandē notiekošā vulkāna izvirduma dēļ ceturtdien ir atcelti avioreisi Lielbritānijas, Norvēģijas un Zviedrijas lidostās, jo vulkāna izmestie pelni var samazināt redzamību un kaitēt lidmašīnu dzinējiem, paziņoja lidostu operatori. Tostarp ir atcelti vairāk nekā 150 ienākošo un izejošo reisu Londonas Hītrovas lidostā un 108 ienākošie un izejošie reisi Londonas Gatvikas lidostās, tostarp daudzi transatlantiskie reisi. Skotijā ir slēgtas Aberdīnas, Edinburgas un Glāzgovas lidostas. Atcelti avioreisi gandrīz visā Norvēģijā un Zviedrijas ziemeļos.

Īslandē trešdien sākās vulkāna izvirdums, kas izkausēja daļu Eijafjallajekulla ledāja valsts dienvidos, izraisot plašus plūdus, paziņoja vietējā policija. Jau pirms izvirduma un plūdiem no vulkāna apkaimes evakuēja 700 līdz 800 cilvēku un slēdza visus ceļus šajā rajonā, kas atrodas 125 kilometrus uz austrumiem no Reikjavīkas. Īslandes Lidostu pārvalde informēja, ka vējš pūš vulkāna pelnus Norvēģijas virzienā, tāpēc Īslandes galvenā lidosta turpina darboties. Īslandē uz laiku slēgta tikai viena vietējā lidosta izvirduma vietas tuvumā.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu