Lembergs: Ventspilnieku rokas "Daimler" kukuļu skandālā nav sasmērētas (103)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ventspils vārds "Daimler" kukuļošanas skandālā nav minēts. Tā intervijā portālam TVNET uzsvēra pašvaldības vadītājs Aivars Lembergs. Lai gan Ventspils autobusu iegādei izskanējuši publiski pārmetumi, Lembergs pauda pilnīgu pārliecību, ka Ventspils cilvēku rokas šajā skandālā nav sasmērētas.

"Ņujorkas dokumentos Ventspils vārds nav minēts!" viņš apgalvoja. 

Vienlaikus Lembergs norādīja, ka "oligarham [Oļegam] Stepanovam piederošais "Telegrāfs", izmantojot starptautisku skandālu, mēģina tajā nepamatoti iepīt arī Ventspili. "Ventspils reiss" gadsimtu mijā vienā iepirkumā nomainīja visus padomju laika "Ikarusus" un "Lazus" pret jauniem autobusiem, turklāt no pieciem dažādu firmu piedāvājumiem izvēloties vislabāko, kāds bija "Mersedesam".

"Amerikas dokumentos ir minēta Latvijas galvaspilsēta Rīga un Latvijas valdība. Kā zināms, mēs neesam ne Rīga, ne Latvijas valdība," viņš teica.

Lembergs pauda pilnīgu pārliecību, ka Ventspils cilvēku rokas šajā skandālā nav sasmērētas.

"Esmu absolūti par to pārliecināts, jo tā bija ļoti atbildīga izvēle un nozīmīgs iepirkums," politiķis sacīja.

Lembergs stāstīja, ka šajā iepirkumā "Ventspils reiss" vēlējies iegādāties autobusus, kas ražoti tikai atsevišķās valstīs, piemēram, Skandināvijā vai Vācijā. Kompānija nav vēlējusies pirkt autobusus, kas ražoti, piemēram, Turcijā, kaut arī tie bijuši par 20% lētāki.

Ventspilnieku izvēle esot attaisnojusies, jo toreiz iegādātie autobusi labi darbojas joprojām, kaut arī nobraukuši pusotru miljonu kilometru, pierādot, ka ir izcili izturīgi.

Savukārt laikraksts "Telegraf" iepriekš vēstīja - iespējams, skandāls par ierēdņu un deputātu nebūt ne nesavtīgo mīlestību pret "Mercedes" autobusiem ir ne tikai Rīgas problēma un ne tikai piecus gadus sena.  Saskaņā ar dokumentu kopijām Ventspilī pagājušajā gadā “Ventspils reiss” izsludinājusi konkursu par 21 autobusa iepirkšanu. Noteikumi, kā atzinis Iepirkumu uzraudzības  birojs, bijuši izveidoti tikai kompānijai "Daimler" un faktiski izslēdza no konkursa citus pretendentus, vēstīja laikraksts.

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu