Kirgizstānā apzināti 13 Latvijas valstspiederīgie

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vēstniecība Uzbekistānā apzinājusi 13 Latvijas valstspiederīgos, kas atrodas nemieru pārņemtajā Kirgizstānā, informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Rets Plēsums.

Kirgizstānā apzinātajiem Latvijas valstspiederīgajiem briesmas nedraud, un nemieros viņi nav cietuši.

Starp 13 minētajiem valstspiederīgajiem ir arī seši alpīnisti no Latvijas. Savukārt vakar, 7.aprīlī, viens Latvijas valstspiederīgais pametis nemieru pārņemto valsti un devies uz Kazahstānu.

Jau ziņots, ka trešdienas vardarbīgajos nemieros Kirgizstānā pavisam dzīvību zaudējuši 65 cilvēki, ceturtdien paziņoja Kirgizstānas Veselības ministrija.

"Nekārtību rezultātā tika nogalināti 65 cilvēki, vēl 495 lūguši medicīnisko palīdzību un 393 hospitalizēti," pavēstīja ministrijas amatpersonas.

Kirgizstānas opozīcijas līderis Temirs Sarijevs trešdien paziņoja, ka premjerministrs Danijars Usenovs parakstījis demisijas vēstuli un izveidota pagaidu valdība bijušās ārlietu ministres Rozas Otunbajevas vadībā.

Prezidents Kurmanbeks Bakijevs bēdzis no galvaspilsētas un atrodas valsts dienvidu pilsētā Ošā, paziņoja Aizsardzības ministrijas amatpersona.

Kā vēsta vietējie mediji, policija jau pārgājusi opozīcijas pusē, savukārt armija pagaidām ievēro neitralitāti.

Tajā pat laikā Biškekā izcēlies masveida marodierisms.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu