Pagatavo pavasarīgas burbuļbumbas vannai (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Lai pagatavotu vannas bumbu, nepieciešama dzeramā soda, citronskābe, kartupeļu ciete, kakao sviests, nedaudz ēteriskās eļļas (šoreiz izmantosim burkānu eļļu un litsea ēterisko eļļu) un piena pulveris.

Vēl jāsagādā pāris bļodiņas, nelieli svari un apaļš trauciņšformiņa bumbu pagatavošanai. Laura sāk darboties un stāsta, ka vispirms atsevišķā bļodā iesver 100 gramus dzeramās sodas, pievieno 50 gramus citronskābes, 25 gramus kartupeļu cietes un 20 gramus kazas piena pulvera. To visu rūpīgi ar rokām samaisa. Svarīgi, lai masā nebūtu kunkulīšu. Atsevišķā traukā ieliek 30 gramus kakao sviesta, kuru izkausē uz elektriskās plītiņas vai liekot karsta ūdens peldē uz gāzes plīts. Izkausētajam kakao sviestam pievieno 20 pilienus burkānu eļļas, lai iegūtu dzelteno krāsu, un apmēram 30 pilienus litsea ēteriskās eļļas, lai iegūtu jauku smaržu. Pēc tam pagatavoto šķidro masu jālej traukā pie samaisītās dzeramās sodas, citronskābes, kartupeļu cietes un piena pulvera. Šķidrā masa jālej klāt pamazām un viss rūpīgi ar rokām jāsamaisa, lai veidotos viendabīga dzeltena masa.

Eļļa jālej tik daudz, lai traukā veidotos slapjas smilts masas konsistence, no kādas jūrmalā ceļam smilšu pilis," piebilst Laura un teic, kad iegūta vēlamā masa, ņem bumbiņas formiņu vai speciāli iegādātu vannas bumbu veidotāju un veido burbuļbumbas. Kad bumbas izveidotas, tās atstāj uz šķīvja vismaz 12 stundas sausā, siltā, atklātā vietā žāvēties. Dažādu krāsu iegūšanai klāt var likt dažādus mālus vai spinātu pulveri. Bumbās var iestrādāt rožu pumpuriņus, lavandas ziedus, kliņģerīšu ziedlapiņas, apelsīnu miziņas un daudz ko citu. Jāliek lietā vien iztēle. Pagatavotās vannas bumbas būs veselīgas, jo pievienotajā burkānu eļļā ir A vitamīns, kas būs veselīgs ādai. Arī pievienotais kazas piena pulveris ir dabīgs un veselīgs. Ja jums radās vēlēšanās pašiem pagatavot jaukas un lieldienīgi dzeltenas burbuļbumbas, varat ielūkoties mājas lapā www.calendula.lv. Izrādās, ka pēc nepieciešamajām izejvielām nav jādodas uz Ķīnu vai Taizemi, bet tās var iegādāties tepat Cēsīs pie Lauras Bāliņas. Lai jums izdodas smaržīgas un veselīgas burbuļbumbas!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu