Auto ar 3,6 metrus garām durvīm (23)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viens no ekstravagantākajiem eksponātiem Ženēvas auto šovā atrodams dizaina studijas Bertone stendā - tas ir ļoti īpašs Alfa Romeo automobilis ar 3,6 metrus garām durvīm.

Konceptautomobili Pandion Bertone dizaineri radījuši par godu Alfa Romeo 100 gadu jubilejai. Pandion projekts īstenots kādreizējā Fiat un Lancia dizainera un pašreizējā Bertone dizaina nodaļas vadītāja Maika Robinsona vadībā.

Auto nosaukums izvēlēts, godinot zivju ērgli (latīņu valodā Pandion Haliaetus), turklāt galvenais dizainers atklāj, ka, iespaidojoties tieši no šā putna, konceptautomobilim ir tik savdabīgas augšup veramas durvis. Durvju garums ir veseli 3,6 metri, un tās veras uz aizmuguri 90 grādu leņķī un atsedz arku, kas stiepjas no priekšējām līdz aizmugurējām riteņu arkām.

Pandion kopējais garums ir 4620 milimetri, platums 1971 mm, augstums tikai 1230 mm, bet riteņu bāze sasniedz 2850 mm. Kaut arī pēc gabarītiem jau pieskaitāms vidējai klasei, 2+2 sēdvietu Pandion sver tikai tonnu.

Kā jaudas agregāts šim spārnotajam auto izvēlēts Alfa Romeo 8C Competizione sastopamais 4,7 litru V8 benzīna motors ar 450 zirgspēkiem, un tas nozīmē, ka jaudas un svara attiecība Bertone izstrādājumam ir krietni labāka nekā dažam labam superauto ar vērsi vai zirgu uz priekšējā pārsega - tie ir 2,22 kg/ZS.

Uz ielas Bertone Pandion diez vai nonāks, taču uzņēmums uzsver, ka pēc šā konceptauto var spriest, kā izskatīsies Alfa Romeo tuvākajā nākotnē.

Foto: AFP/LETA
Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu