Ženēvā prezentēts Bentley universāls (41)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Itāļu uzņēmums Carrozzeria Touring Superleggera radījis īpašu Bentley Continental GT versiju ar universāla virsbūvi.

Jau pirms Ženēvas auto šova Carrozzeria Touring Superleggera darīja zināmu, ka auto šovā tiks parādīts īpašs Bentley, lai pierādītu, ka joprojām prot amatu, ar ko sāka nodarboties tālajā 1926.gadā, proti, unikālu auto būvēšanu. Šo vairāk nekā 80 gadu laikā itāļu uzņēmuma darbnīcās tapuši neskaitāmi Ferrari, Alfa Romeo, Lamborghini un citu ne mazāk leģendāru marku automobiļi, kam tagad var pieskaitīt arī Bentley.

Par Flying Star jeb lidojošo zvaigzni nodēvētajam auto par bāzi kalpo Continental GTC kabrioleta šasija, kas esot pietiekami stingra, lai atbilstu veiksmīgas pārbūves priekšnoteikumiem.

Ar Bentley inženieru atbalstu Carrozzeria Touring Superleggera speciālisti no kabrioleta izveidojuši trīs durvju universālu, kas saglabājis savu seju,  bet vienlaikus ieguvis jaunu raksturu, krietni vien labākas praktiskās īpašības, kā arī teicamu dinamiku.

Bentley Continental Flying Star ir divas sēdekļu rindas, aiz kurām ir 400 litrus liels bagāžnieks. Nolokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, ir iespējams iegūt kārtīgu kravas telpu, kuras dziļums ir vairāk nekā 2 metri, bet ietilpība pārsniedz 1,2 kubikmetrus.

Bentley universālu plānots izlaist ne vairāk kā 20 eksemplāros. Ja auto būvēts uz 560 zirgspēkus spēcīgā Continental GTC bāzes, tā bāzes cena būs 590 000 eiro, taču uzņēmums norāda, ka var uzbūvēt universālu arī no citiem Continental, ja vien klients izteiks tādu vēlēšanos. Ar to domāta GTC Speed versija, kam tiek uzstādīta 6 litru W12 motora jaudīgākā versija ar 610 ZS un 750 Nm. Tā acīmredzot maksās vēl vairāk. Tai pašā laikā svarīgi atzīmēt, ka Carrozzeria Touring Superleggera un Bentley ir panākuši vienošanos par auto garantiju - Flying Star apkopi veiks Bentley dīleri, turklāt garantija attieksies gan uz konstrukcijā izmantoto GTC vai GTC Speed un tā agregātiem, gan arī uz pašu pārbūvēto auto.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu