Žabo. Aristokrātiski un stilīgi! (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izgatavo šī gada modes trendu - žābo pati! Seko instrukcijai un papildini savu garderobi ar eleganto stila aksesuāru.

Materiāli

* Plāni caurspīdīgi, puscaurspīdīgi audumi, piemēram, šifons, organza, tills. Var izmantot atlikumus no šūtām blūzēm, aizkariem u.tml.
* Mežģīnes – rūpnieciskas vai ar roku tamborētas, adītas, knipelētas utt.
* Brošas – gatavas vai pašgatavotas, brošu āķīši žabo stiprināšanai.
* Lentītes – samta, atlasa, auduma u.c.
* Mērlentea, diegs un adata vai šujmašīna, spraužamadatas, šķēres.

Darba gaita


Savilktais plēstais žabo

Noplēš divu atšķirīgu faktūru audumu strēmeles. Paraugā biezākā materiāla izmēri 17x120 cm, plānākā – 15x160 cm. Ne visi audumi vienlīdz labi plīst horizontālā un vertikālā virzienā. Iepriekš noteikti ir vērts pārbaudīt. Augšā pieliek plēsta auduma lentīti. Pie blūzes stiprina ar āķīti vai plēsta auduma lenti.



Mežģīņu žabo


Paraugā mežģīne – 3,6 m x 9,5 cm. Visu materiālu sagriež sešās vienādās daļās. Augšdaļu katram gabalam nošuj ar retāko iespējamo šujmašīnas dūrienu vai ar adatu un diegu. Savelk 8 cm platumā. No tilla vai cita stingra, plāna auduma piegriež 24x8 cm platu strēmeli; noapaļo stūrus. Ar intervālu 4 cm pie izgrieztās strēmeles piešuj piecas savilktās mežģīņu kārtas. Pēdējai piešūtajai kārtai augšdaļā stūrus kopā ar atlikušo pamata audumu noloka uz kreisās puses centru, piešuj.
No sestā mežģīņu krokojuma sašuj rozeti, piešuj pie sagatavotā žabo augšējās malas centra, rotā ar brošu. Augšdaļā žabo aizmugurē piešuj atlasa lenti – apsiešanai ap kaklu.

Vairāk uzzini žurnālā MŪSMĀJAS

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu