Rīgā pagājušajā naktī izvesti gandrīz 8950 kubikmetri sniega (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pagājušajā naktī Rīgā no sabiedriskā transporta pieturvietām, ielu malām, tiltiem un gājēju tuneļiem izvesti gandrīz 8950 kubikmetri sniega jeb 639 lielo pašizgāzēju kravas.

Nakts laikā turpinājās arī maģistrālo ielu, tiltu tīrīšana un rajona nozīmes ielu šķūrēšana. Kopumā darbu veikšanā bija iesaistītas 162 tehnikas vienības - specializētās kaisīšanas mašīnas, traktorbirstes, autogreideri, iekrāvēji, pašizgāzēji un citi. Rajona nozīmes ielu tīrīšana un sniega izvešana turpināsies arī šonakt, TVNET pavēstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta Tiesiskā nodrošinājuma, personāla un informācijas nodaļas galvenā komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa.

Lai netraucētu gājēju un automašīnu satiksmi, sniega izvešana tiek veikta nakts laikā. Sniegs tiek izvests no tām vietām, kur tā kaudzes traucē sabiedriskā transporta satiksmi un gājēju pārvietošanos.

Saskaņā ar līgumiem starp Rīgas domes Satiksmes departamentu un ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem sniegs no ielām un tiltiem ir jāizved uz speciālām atbērtnes vietām, kas ir saskaņotas ar pilsētas izpilddirekcijām un vides darbiniekiem. Kopumā šobrīd ir četras sniega atbērtnes vietas, kas atrodas Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Nepieciešamības gadījumā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem ir jānodrošina papildu atbērtnes vietas.

Kopumā Rīgā ir 1774 ielas ar kopējo platību 8,75 kvadrātkilometri. Ielu kopējais garums ir 1226 kilometri, kas pielīdzināms attālumam no Rīgas līdz Prāgai.

Kopumā Rīgā ir 108 tilti, tuneļi un satiksmes pārvadi.

Sniega izvešana un rajona nozīmes ielu tīrīšana turpināsies arī turpmākajā diennaktī, lai nodrošinātu ielu caurbraucamību.

Kā ziņots, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā strādā diennakts dežūrrežīmā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu