Lattelecom: TV3 varot zaudēt daļu auditorijas (168)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/dichohecho

Lattelecom vienojies ar telekompāniju LNT, ka tā analogo apraidi Rīgas apraides reģionā pārtrauks 1.aprīlī, bet pārējā Latvijā - 1.jūnijā. Līdz ar to LNT kļūst par ceturto Latvijas kanālu, kas pieņēmis lēmumu jau tuvākajos mēnešos pārtraukt analogo apraidi – TV5 raida ciparu formātā jau kopš decembra, LTV7 pilnībā uz ciparu formātu pāries 1.martā, bet LTV1 analogā signāla atslēgšanas grafiks būs tāds pats kā LNT – 1.aprīlis Rīgas apraides reģionā (70 km ap Rīgu) un 1.jūnijs – visā pārējā Latvijā.

Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča aicina arī TV3 beidzot respektēt valstī notiekošo pāreju no analogās uz ciparu apraidi un nevilcināties ar pievienošanos Virszemes TV, jo pretējā gadījumā kanāls riskē ar būtisku auditorijas kritumu.

„Brīdī, kad lielākā daļa analogās TV skatītāju būs pārgājuši uz Virszemes televīziju, TV3 zaudēs būtisku auditorijas daļu. Raidorganizācija patlaban ļoti riskē ar kanāla reitingiem un reklāmdevēju interesi,” uzskata K.Gabriloviča. Viņa arī norāda, ka pārējie Latvijas kanāli – LTV1, LTV7, LNT un TV5, kas jau izvēlējušies pāriet tikai uz ciparu apraidi, iegūs daudz plašāku signāla teritoriālo pārklājumu (99% Latvijas teritorijas), nekā tas šobrīd ir TV3, un tos varēs redzēt arī vietās, kur analogais signāls līdz šim vispār nebija pieejams.

„Tieši Virszemes Televīzijas ģeogrāfiskā un ekonomiskā pieejamība padara šo pakalpojumu iedzīvotājiem ļoti pievilcīgu, ko mēs redzam arī pēc pieprasījuma rādītājiem, un tas nozīmē, ka TV3 riskē pazaudēt milzīgu auditoriju, vilcinot vienošanos ar Lattelecom, kas realizē Latvijas pāreju no analogās uz ciparu apraidi,” norāda K.Gabriloviča.

Jaunākie dati par iedzīvotāju aktivitāti, pārslēdzoties no analogās uz ciparu TV liecina, ka Lattelecom Virszemes Televīzijas lietotāju skaits šobrīd sasniedzis jau 30 000 mājsaimniecību. Saskaņā ar Lattelecom prognozi, līdz 1.jūnijam, kad analogo apraidi visā Latvijā jau būs pārtraukuši lielākie kanāli, no analogās uz Virszemes TV būs pārslēgušās jau aptuveni 170 000 mājsaimniecības visā Latvijā.

Saskaņā ar Nacionālās Radio un Televīzijas padomes iepriekš sniegtajiem datiem, Latvijā analogo ētera televīziju patlaban skatās ap 220 000 mājsaimniecību, kurām tuvākajos mēnešos būs jāpārslēdzas uz ciparu apraidi.

Komentāri (168)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu