Pozitīvo emociju pierakstīšana uzlabo cilvēka garīgo veselību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka pozitīvo emociju pierakstīšana var palīdzēt tikt galā ar stresu un melanholiju.

Pētījums, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «British Journal of Health Psychology», papildina jau iepriekš veiktos pētījumus par to, ka negatīvo emociju aprakstīšana var palīdzēt uzlabot indivīda garīgo un pat fizisko veselību.

Pētījums (Angļu val.)

Ir zināms, ka paaugstināts stresa līmenis negatīvi ietekmē cilvēka fizisko veselību, tāpēc eksperti uzskata, ka sava mentālā stāvokļa uzlabošana var likt cilvēkiem justies labāk arī fiziski. Pētījumos pierādīts, ka negatīvo emociju aprakstīšana var aiztaupīt cilvēkam dažas vizītes pie ārsta un darba kavējumus.

Nav daudz pētījumu, kuru galvenais priekšmets būtu pozitīvo emociju pierakstīšanas ietekme uz cilvēka garīgo un fizisko stāvokli, tomēr, ja ir skaidrs, ka negatīvo emociju pierakstīšana palīdz cilvēkiem tikt ar tām galā labāk, tad, iespējams, pozitīvo emociju pierakstīšanai arī var būt pozitīva ietekme uz cilvēku.

Kāds vecāks pētījums pierādīja, ka rakstīšana par pozitīvām emocijām 20 minūtes dienā trīs dienas pēc kārtas uzlaboja cilvēku garastāvokli un pašsajūtu. Pierādījās, ka pat rakstīšana divas minūtes dienā samazina cilvēku negatīvās domas par savu veselības stāvokli. Tomēr iepriekšējos pētījumos netika pievērsta uzmanība jautājumam, vai pozitīvo domu un emociju pierakstīšana samazina stresu un melanholiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu