"Progresīvo" vēlēšanu sarakstā startēs atsevišķi "Latgales partijas" Daugavpils nodaļas pārstāvji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partija "Progresīvie" ar "Latgales partijas" Daugavpils nodaļu ir vienojušies par sadarbību 13.Saeimas vēlēšanās, aģentūru LETA informēja "Progresīvo" pārstāvji.

"Latgales partijas" Daugavpils nodaļa nominēs vairākus savus biedrus startam "Progresīvo" sarakstā 13.Saeimas vēlēšanās.

No "Latgales partijas" biedru vidus ar trešo numuru "Progresīvo" sarakstā Latgalē startēs jaunatnes sabiedriskā darbiniece, Daugavpils domes jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga, ar piekto numuru - pilsētplānošanas eksperte Inta Ruskule, bet ar astoto numuru - Neatliekamās medicīniskās palīdzības Latgales reģionālā centra darbinieks Roberts Portnojs.

""Latgales partijas" biedriem, kas piekrituši startēt kopā ar "Progresīvajiem", ir patiesi tuvas sociāldemokrātiskas idejas. Priecājos par pleca un līdzgaitnieku atbalsta sajūtu, ko guvu no jaunajiem cīņubiedriem Daugavpilī. Sadarbojoties noteikti būsim spēcīgāki, iestājoties par vienlīdzīgāku un godīgāku Latviju un Latgali," norāda Latgales saraksta līdere Agnese Logina.

Abu pušu vienošanās tika panākta tikšanās laikā starp "Progresīvo" priekšsēdētāju un Ministru prezidenta amata kandidātu Robertu Putni, Loginu un "Latgales partijas" Daugavpils nodaļas vadītāju Jāni Lāčplēsi un citiem "Latgales partijas" biedriem.

Politiskās partijas apstiprināja, ka tās vieno tādas politiskās vērtības kā brīvība, solidaritāte, vienlīdzība, progress, daba un dzīvei un dabai labvēlīga vide un ka tās pievērsīs īpašu uzmanību reģionālajai attīstībai, jo īpaši pievēršot uzmanību efektīvai Eiropas Savienības struktūrfondu izmantošanai un "Latgales attīstības stratēģijas 2030" īstenošanai.

Politiskajā spēkā norāda, ka tā sarakstā Latgalē startēs virkne novadā plašāk pazīstamu personību. Ar ceturto numuru startēs valodnieks Toms Trasūns, ar sesto - sabiedriskais darbinieks Valdis Kudiņš, bet ar desmito numuru - Nacionālā veselības dienesta direktores vietnieks, veselības politikas eksperts Edgars Labsvīrs. Kopumā pašlaik "Progresīvo" Latgales sarakstā ir izvirzīti 12 kandidāti.

Kā ziņots, "Latgales partijas" valde lēmusi ļaut biedriem pašiem izvēlēties, kurā sarakstā startēt gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās, aģentūru LETA informēja politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs.

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš un Adamovičs ir parakstījuši sadarbības līgumu par kopīgu startu gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās. Savukārt "Latgales partijas" biedre Janīna Kursīte gaidāmajās Saeimas vēlēšanās apsver iespēju startēt no apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu