Rīgas jūras līcī pie Kolkas ūdens sasilis līdz +27 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceturtdienas vakarā Rīgas jūras līcī pie Kolkas ūdens sasila līdz +27,1 grādam, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Visu dienu spīdot saulei, ūdens temperatūra Kolkas novērojumu stacijā paaugstinājās no +25 grādiem rītā līdz +27,1 grādam deviņos vakarā. Rojā un Mērsragā tā sasniedza attiecīgi +23,7 un +26,6 grādus.

Kolkā reģistrēta viena no augstākajām jūras ūdens temperatūrām Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. 2014.gada 26.jūlijā Kolkā bija līdz +26,5 grādiem silts ūdens, savukārt 2010.gada vasarā, kas Latvijā bija karstākā novērojumu vēsturē, ūdens temperatūra Kolkā nepārsniedza +24,7 grādus.

Visaugstākā ūdens temperatūra Kolkā novērota 1973.gada 7.jūlijā, kad ūdens sasila līdz +27,8 grādiem.

Jau vairākas nedēļas siltākais ūdens Latvijas piekrastē ir Rīgas līča rietumos - no Jūrmalas līdz Kolkai. Valdošo ziemeļu un austrumu vēju ietekmē krietni vēsāks ūdens saglabājas Vidzemes piekrastē, kā arī atklātā jūrā Kurzemes rietumkrastā.

Siltajos ūdeņos ir vairāk ūdensaugu un aļģu, savukārt vēsie ūdeņi ir vistīrākie.

Tuvākajās dienās ūdens temperatūra Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē var pakāpties vēl augstāk.

Ūdens temperatūra lielākajā daļā Latvijas upju un ezeru ir +21..+26 grādi.

Jau ziņots, ka pēdējās dienās Baltijas jūrā novērota pasaulē lielākā ūdens temperatūras anomālija - ūdens virsējo slāņu temperatūra lielā platībā par vairāk nekā pieciem grādiem pārsniedz ilggadējo vidējo rādītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu