Laikraksts: Savulaik Latvijas finanšu nozarē strādājušais Adamovičs nav ieguvis amatu Krievijā FDD iebildumu dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Krievijas Centrālā banka nav saskaņojusi savulaik Latvijas finanšu nozarē strādājušā Jurija Adamoviča kandidatūru bankas "Trast" vadītāja amatam, un, pēc Krievijas laikraksta "Kommersant" ziņotā, tas noticis, jo pret Adamoviča kandidatūru iebildis Krievijas Federālais drošības dienests (FDD).

"Spēka struktūras nav apstiprinājušas topmenedžeri ar Latvijas pieredzi," raksta "Kommersant".

Uz bankas "Trast" bāzes tiek veidots Neprofilo un problemātisko aktīvu fonds, ar kura palīdzību paredzēts "iztīrīt" banku "Otkritije", "Binbank" un "Promsvjazjbank" aktīvus. Šo banku sanāciju veic Krievijas Centrālā banka.

"Kommersant" raksta, ka "Otkritije" valdes priekšsēdētājs Mihails Zadorvovs vēl maijā paziņojis, ka Neprofilo un problemātisko aktīvu fondu vadīs Adamovičs, kurš vadījis fonda veidošanas procesu. Taču par "Trast" vadītāju apstiprināts "Otkritije" valdes loceklis Aleksandrs Sokolovs.

"Centrālajai bankai tuvs avots un avots [bankā] "Otkritije" teica "Kommersant", ka Adamoviča kunga kandidatūru nav saskaņojusi Centrālā banka. Pēc viena no sarunbiedriem teiktā, viņa figūra nav iepatikusies FDD. Kāda iemesla dēļ - sarunbiedram nav zināms," vēsta "Kommersant".

Adamovičs savulaik bija Latvijas Finanšu ministrijas Starptautisko finanšu departamenta direktors un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas Direktoru padomes padomnieks. 2010.gadā pēc "Parex bankas" labo aktīvu nodalīšanas bankā "Citadele" Adamovičs kļuva par "Parex bankas" (vēlākās "Reverta") valdes locekli, bet 2012.gadā šo amatu atstāja un devās prom no Latvijas. "Kommersant" raksta, ka Krievijā Adamovičs nodarbojies ar "MDM Bank" problemātiskajiem aktīviem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu