Eksperts: Dzīvokļu īres "bums" sasniedzis kulmināciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūlija izskaņā pieprasījums pēc īres dzīvokļiem Rīgā ir sasniedzis augstāko punktu, turklāt uz vienu īres dzīvokli dažkārt izveidojas pat desmit cilvēku rinda, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" Īres nodaļas vadītājs Dzintars Bērziņš.

Tuvojoties vasaras izskaņai, aktivitāte īres tirgū katru gadu pieaug, un šis gads nav izņēmums. Lielākais pieprasījums ir no vietējiem iedzīvotājiem, kuri aktīvi meklē labas kvalitātes divistabu dzīvokļus sev vēlamā atrašanās vietā. "Arco Real Estate" speciālista novērojumi tāpat liecina, ka īres tirgū "premium" klases dzīvokļu cenas šobrīd ir līdzvērtīgas vecu dzīvokļu īres maksai, līdz ar to tiem izīrētājiem, kuru mājokļi ir novecojuši, ar klientu piesaisti var būt sarežģītāk.

"Kad piedāvājumā parādās labas kvalitātes divistabu dzīvoklis Rīgas centrā par cenu no 400 eiro līdz 550 eiro mēnesī, izveidojas sešu līdz desmit cilvēku rinda. Šis fakts jau norāda, ka novecojošu dzīvokļu īpašniekiem cenas nāksies samazināt," sacīja Bērziņš.

Liela interese par apartamentiem Rīgā ir arī no vietējiem un ārvalstu studentiem, kuri Rīgā pakāpeniski ierodas jau no augusta sākuma. Tuvojoties jaunajam mācību gadam, tieši studenti ir minētā segmenta aktīvākie klienti. Šobrīd tirgus daļā, ko apkalpo "Arco Real Estate", trūkstošo īres dzīvokļu skaits varētu sasniegt simtu, bet nozarē kopumā - vēl vairāk, norādīja Bērziņš.

Līdz ar studentu pieplūdumu Latviju pēdējā laikā bieži apmeklē arī augsta ranga amatpersonas, kuras meklē trīs līdz četru istabu lielus apartamentus par cenu no 1500 eiro mēnesī. Arī šajā segmentā vērojams salīdzinoši zems piedāvājums. Ja šāda tipa dzīvokļi par adekvātu cenu ir pieejami, tos momentā "izķer", informēja Bērziņš.

"Daudzi ir gatavojušies, ka lielā pieprasījuma dēļ dzīvokļu īpašnieki palielinās cenas, taču realitātē tās bieži vien neatbilst dzīvokļu kvalitātei. Ilgstoši šādu cenu īpašnieki nevar atļauties prasīt, jo klients sev atbilstošu dzīvokli par pieņemamu cenu ir gatavs arī gaidīt. Tāpat tendence liecina, ka augustā daudzi dzīvokļi tiek atbrīvoti," piebilda Bērziņš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu