Izcēlies ugunsgrēks purvā Ramatas pagastā; palīgā devies helikopters no Valdgales (3)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VUGD

Otrdienas, 31. jūlija vēlā vakarā aizdedzies purvs Ramatas pagastā, kur patlaban deg tikai purvs, kamēr mežs nav skarts, informēja Valsts meža dienestā (VMD).

Saskaņā ar VMD sniegto informācij dienests steidzami sāka dzēšanas darbus, lai ierobežotu ugunsgrēku.

"Diemžēl tas sarežģītās piekļuves un situācijas dēļ neizdevās pirmajās stundās un uguns strauji izplatās uz priekšu, jo izkaltušie vaivariņi ir labs degmateriāls. Piekļuvi ugunsgrēka vietai un arī dzēšanu apgrūtina akači, kas ir purva teritorijā. Vistuvākais ceļš, no kura var sasniegt ugunsgrēka vietu, ir divu kilometru attālumā," informēja VMD.

VMD norādīja, ka ugunsgrēka purvā Ramatas pagastā dzēšanā palīgā ir devušies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kas līdztekus VMD 15 darbiniekiem dara visu iespējamo, lai ierobežotu uguns izplatību.

Tā kā ugunsgrēku joprojām nav izdevies ierobežot, no Valdgales pagasta ugunsgrēka vietas palīgā devies arī viens helikopters.

VUGD informēja, ka patlaban ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistīti 25 ugunsdzēsēji, kā arī tiek apzināti Igaunijas glābšanas dienesta resursi, lai nepieciešamības gadījumā varētu tos piesaistīt.

Dienests arī informē, ka šobrīd notikuma vietā degšana notiek ar atklātu liesmu un pastāv liels sadūmojums.

Savukārt Mazsalacas novada pašvaldības priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis ("Mazsalacas novadam") aģentūrai LETA pauda, ka pašlaik ne uguns, ne dūmi iedzīvotājus neapdraud, jo purva tiešā tuvumā nav ne ciematu, ne viensētu. Rokpelnis uzslavēja arī VUGD darbiniekus, kas aktīvi iesaistījušies ugunsgrēka dzēšanā.

Šodien plkst. 18 notiks novada civilās aizsardzības komitejas ārkārtas sēde, lai pārrunātu situāciju saistībā ar ugunsnelaimi.

Kā ziņots, 17. jūlija pievakarē izcēlās ugunsgrēks kūdras purvā Valdgales pagastā. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā. Ugunsgrēka dzēšanā Latvija lūdza Baltkrievijas palīdzību, kas 25. jūlijā nosūtīja helikopteru.

VUGD pārstāvji iepriekš pauda, ka, neraugoties uz helikopteru izmantošanu, visticamāk, kūdras degšanu un gruzdēšanu Valdgales pagastā pilnībā varēs likvidēt tikai rudens lietavās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu