Idejas neatkārtojamai un makam draudzīgai dārza ballītei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Momenti.lv/Evija Godiņa

Kamēr vasara vēl rit pilnā sparā un karstums nav pilnībā atkāpies, ir pienācis laiks uzrīkot neaizmirstamu dārza ballīti, kas iepriecinās radus un draugus. Ņem talkā šos padomus un iekārto pagalmu šarmantai dārza ballītei, nepārtērējot bankas limitus.

Izliec ēdienu uz pjedestāla

Bieži vien ballītēs ēdiens vai dzēriens spēlē galveno lomu – dažkārt tās ir bārbekjū ballītes, kopīgas burgeru vai šašliku cepšanas, vīna degustācijas vai branči. Ikvienā ballītē ēdieni un dzērieni ir pirmā lieta, par ko domā rīkotāji, un dekorācijas iegūst teju vai sekundāru lomu. Tomēr, lai ballītē būtu jaušama eleganta atmosfēra, nevis kārtējā izēšanās, padomā par ēdienu iekārtojumu un pasniegšanu. Pagatavo uzkodas un ņem talkā dažādu izmēru un augstumu kūku statīvus. Tāpat vari padomāt par galda dekorēšanu – izmanto šobrīd populāro ombre tendenci – galdu apsedz ar garu un tumšu vienreizējo papīra galdautu, bet pa virsu klāj balta tilla auduma atgriezumus. Vienu tilla “galdautu” klāj tā, lai tas atsegtu tumšā galdauta 10 centimetrus no apakšas, bet otru loksni klāj tā, lai tā mala beigtos 10 centimetrus virs apakšējā tilla galdauta malas.

Izkarini balonus

Baloni ir visai ekonomiska dekorācija, ar kuru var piešķirt ballītei vēlamo atmosfēru. Bērnu ballītei izvēlies košus dažāda izmēra balonus, bet pieaugušo ballītei - vienas vai divu krāsu balonus. Izveido interesantu kompozīciju – kombinē vairākus balonus tādā kā pušķī un piesien tos kokos vai pie sētas. Neaizmirsti balonus izdekorēt ar lentēm.

Radi romantiku ar svecēm

Sveču maigā gaisma radīs gandrīz vai intīmu atmosfēru, turklāt to iegāde neiedzīs bankrotā. Izliec dažāda izmēra sveces apkārt ballītes norises vietai, uz ēdienu galda un ap taciņām vai celiņiem, kas ved uz māju. Nebaidies eksperimentēt ar stikla burkām vai svečturiem – tie papildinās sveču dekorācijas un būs arī ugunsdrošs rotājums, kas neļaus liesmai aizskart galdautu vai citus rotājumus.

 

A post shared by H&M Home (@hmhome) on

Neaizmirsti par krāsām

Dažkārt tieši košās krāsas dekorācijās teju vai kliedz - “Ballīte!” Iegādājies košus aplikāciju papīrus vai ņem talkā vecus žurnālus un pagatavo no tiem interesantas un atraktīvas dekorācijas, piemēram, krāsainas karodziņu vai gredzenu virtenes, papīra konfeti vai papīra spirāles. Turklāt šādas dekorācijas vari pagatavot kopā ar bērniem.

Ieturi brīvu gaisotni

Aizmirsti par pedantiski izplānotajām pasēdēšanām un ballēm – tā vietā izveido brīvu un intīmu atmosfēru. Izklāj pagalmā pledus un izkārto tajos spilvenus vai pufus, uz kuriem sēdēt. Spilvenu, pufu un pledu vidū novieto nelielu galdiņu, uz kura salikt dažus kokteiļus un uzkodas.

Nebaidies nesaskaņot

Dārza ballītei nav nepieciešams 12 sudraba nažu un dakšu komplekts, porcelāna trauki un kristāla glāzes. Tā vietā izliec dažādu krāsu un formu traukus – šādu trauku kompozīcija būs dekors pats par sevi. Amizantākam izskatam apsien nelielas lentītes ap vīna glāžu kājām un pasniedz sieru, salami un krekerus uz akmens flīzēm.

 

A post shared by Zara Home (@zarahome) on

...vai arī ieturi ballīti vienotā krāsā

Ja tomēr tev patīk elegantas un vienkrāsainas ballītes, nosaki ballītes toni burtiski – iesaki draugiem dreskodu, izvēlies noteiktās krāsas dekorācijas, traukus un pat ēdienus. Viena no universālākajām krāsām būs balta – šajā krāsā dekorācijas un citi sīkumi būs vislētākie, turklāt šāda ballīte jau līdzināsies privātam L’Elegante pop up piknikam.

Rotā ar dabas veltēm

Visbeidzot, izrotā ballīti ar dārzā izaudzētajām veltēm – ņem talkā plūktos ziedus, pīlādžu virtenes, krūmu lapas, zariņus, koku mizas un ozolzīles, lai izveidotu neaprakstāmu galda dekorāciju. Starp citu, dabas velšu dekorācijas lieliski saderēs ar māla vai koka traukiem.

 

A post shared by Lisa Murphy (@_lisa_murphy_) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu