Zemes pārtēriņa dienā dibina organizāciju "Zero Waste Latvija" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Nu jau divarpus gadus kustība Zero Waste Latvija apvieno cilvēkus, kuri uzskata: lai izvairītos no pārmērīga patēriņa un atkritumu nelabvēlīgās ietekmes uz vidi, ir nepieciešams samazināt ikdienā radīto atkritumu daudzumu.

Zero Waste Latvija kustība sevi kā biedrību piesaka 2018. gada Zemes pārtēriņa dienā (Earth Overshoot Day) - 1. augustā. Saskaņā ar Global Footprint Network aprēķiniem, šogad 1. augusts ir diena, kad globāli esam iztērējuši visus gadam paredzētos resursus un tos sākam aizņemties no nākamajiem gadiem. Ar katru gadu šī diena arvien straujāk pietuvojas gada sākumam.

Zero Waste Latvija valdes priekšsēdētāja Laura Treimane saka: "Biedrību dibinām Zemes pārtēriņa dienā. Veidojot biedrību uz šāda pamata, skaidri iezīmējam problēmas, kuras vēlamies risināt. Bezatkritumu prakses Latvijā gan individuālā, gan institucionālā līmenī ir vitāli nepieciešamas, lai veiktu pagriezienu ilgtspējīgas attīstības virzienā. Ja vēlamies to īstenot, ir jārīkojas kopā. Biedrība "Zero Waste Latvija" turpinās sevi dēvēt par kustību, kas arī turpmāk apvienos bezatkritumu dzīvesveida entuziastus, lai dzīve bez lieku atkritumu radīšanas Latvijā kļūtu par normu."

Organizācijas galvenie mērķi ir veidot un atbalstīt videi draudzīgas alternatīvas piesārņojošiem ieradumiem, pakalpojumiem un precēm, un veicināt to pārņemšanu plašākā sabiedrībā; popularizēt bezatkritumu dzīvesveida un aprites ekonomikas principus, kā arī sniegt atbalstu tiem, kas vēlas īstenot un veicināt bezatkritumu prakses.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu